Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smutek za Mrázkova přítele: Zemřel muž, který stál u počátku kmotrovy kariéry

Autor: dce - 
13. ledna 2020
11:12

Krátce před Vánoci zemřel muž, který stál u zrodu kariéry kmotra Františka Mrázka (†47). Zdeněk Voňavka byl zkušený obchodník, jeho postavení ale zničily drogy.

Pohřeb se konal 27. prosince v Brandýse nad Labem, jak informoval server Neovlivní.cz. Zúčastnili se ho zejména motorkáři, ke kterým Voňavka na sklonku života rovněž patřil. Z řad bývalých Mrázkových bližních se s Voňavkou přišlo rozloučit jen pár jednotlivců.

Voňavka s Františkem Mrázkem začínali dlouho před revolucí s dovozem nedostatkového zboží do Česka. „Začínali spolu, dá se říct, že Voňavka stál na počátku Mrázkovy kariéry. Později se ale jejich cesty rozdělily, před Mrázkovou smrtí nepatřili mezi blízké spolupracovníky,“ popsal jeden z pamětníků.

Voňavka údajně neměl problém udělat si pozitivní vztahy mezi policií, zejména tou hospodářskou - ostatně podobně jako sám Mrázek. Jenže Voňavkovu kariéru utly drogy. V roce 2007 byl odsouzen za pašování kokainu z Ekvádoru. Podle jeho blízkých měl později sám s drogami problém, což se výrazně podepsalo na jeho zdraví.

Na rozdíl od kmotra ale nezemřel násilnou smrtí. Mrázek byl v roce 2006 zastřelen v Praze před sídlem své společnosti. Nájemný vrah, který má čin podle všeho na svědomí, nebyl žádný amatér. Policii se ho nikdy nepodařilo vystopovat.

villon ( 13. ledna 2020 12:12 )

Tak Mrázkovy po Goťťákovy odchází další kamarád. Ještě že se toho nedožil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání