Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

KRNAP zuří: Tahle partička na skútrech prý ničí Krkonoše a ohrožuje lyžaře

KRNAP zuří: Tahle partička na sněžných skútrech prý ničí přírodu a ohrožuje lyžaře
KRNAP zuří: Tahle partička na sněžných skútrech prý ničí přírodu a ohrožuje lyžaře  (Autor: KRNAP)
Autor: DH - 
11. ledna 2020
09:20

Správa Krkonošského národního parku jako každoročně bojuje proti neukázněným uživatelům sněžných skútrů, kteří mají pocit, že mohou jezdit všude tam, kde se jim to zlíbí. KRNAP teď zveřejnil video, na kterém je zachycena skupinka právě takových výtečníků.

Záběry z trvale umístěné kamery zveřejnila Správa Krkonošského národního parku na svých facebookových stránkách a přidala i popis toho, co partička na sněžných skútrech provádí.

Video: Tahle partička na sněžných skútrech prý ničí přírodu a ohrožuje lyžaře

Video  KRNAP zuří: Tahle partička na sněžných skútrech prý ničí přírodu a ohrožuje lyžaře  - KRNAP
Video se připravuje ...

Podle lidí z KRNAPU se v případě neukázněných uživatelů sněžných skútrů jedná o pravidelně se opakující jev. Podobných strojů na horách přibývá a s nimi se objevují problémy. Ne všichni totiž mají povolení k vjezdu do ochranné zóny národního parku.

Bohužel, podobné skupiny lidí nejenže ničí chráněnou přírodu, ale ohrožují i turisty, lyžaře nebo běžkaře, kteří do hor míří za aktivním odpočinkem. Jsou navíc i agresivní. „Minulý týden dokonce stejná parta frajerů vyhrožovala jedné z našich strážkyň přejetím,“ stojí v příspěvku KRNAPU.

Správci národního parku teď na základě videa prosí veřejnost o pomoc. Pokud by někdo věděl, o koho se jedná, měl by jim dát jasně najevo, co si o nich myslí. Případně kontaktovat policii.

e.lesanova ( 11. ledna 2020 18:48 )

Z Krkonoš se stala zbohatlická zóna, kam se stahuje od revoluce ta nejhorší verbež, která má dojem, že za prachy je dovoleno vše...skútry by měly být evidované a mastné pokuty, aspoň si obecní kasy polepší...

offline ( 11. ledna 2020 16:15 )

Pan Chaura s kámoši Mustangy?

agfor ( 11. ledna 2020 15:17 )

KRNAP ? Spíš nějaký zbytečný úředník. Tak ať se vzteky zadáví.

bullshit ( 11. ledna 2020 12:17 )

Možná to nebude tak horké. Strážci jistě také jezdí na skútrech. Pokud se oprostíme od závisti tak možná tito výtečníci nic neničí, jezdí jen na sněhu, který mnohdy nasněžili zcela uměle a po tisících tun jiní výtečníci. Sníh pak leží mnoho měsíců navíc oproti běžné situaci v přírodě. Po zvážení tak možná zasněžovači ničí přírodu mnohem více než pár chlápků co tam párkrát projedou.
Ničitelů Krkonoš je jistě mnohem více než pár blbců na skútrech s pásy.

janapi ( 11. ledna 2020 11:45 )

Proč zrovna pražáci? Třeba je to inteligent z Tvého sousedství?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání