Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nejkurióznější hasičské zásahy roku: Žena šla za ptákem na strom nebo kapři blokující dopravu

  • Autor: chal - 
    31. 12. 2019
    19:47

    Na konci roku přichází bilancování. Nejinak tomu bylo u středočeských hasičů, kteří se ohlédli za těmi nejkurióznějšími případy, u nichž v uplynulém roce zasahovali. A že bylo na co vzpomínat…

  • 1.Utopený kočárek

    Mamince se vysmekl kočárek a vjel do Labe Mamince se vysmekl kočárek a vjel do Labe | HZS Středočeského kraje

    Procházka maminky a jejího malého dítěte z Kolína se ve vteřině změnila v drama s účastí hasičů. Ženě totiž vyklouzla rukojeť kočárku z ruky a on sjel do chladných vod únorového Labe! Děťátko bylo naštěstí v bezpečí u maminky, která ho vedla za ruku, a kočárek byl tak prázdný. Zoufalá žena zavolala na pomoc hasiče.

    Pomoc i se člunem byla na místě za pár minut. „Kočárek, který zvolna plaval asi tři metry od kraje směrem k Nymburku, se jim podařilo zachytit ze břehu hákem a přitáhnout,“ uvedl mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík. Vděčná maminka s dítětem počkala na příjezd manžela ve vyhřáté kabině hasičského vozu.

  • 2.Zapálená lednice

    Seniorka podpálila svíčkou celou kuchyni Seniorka podpálila svíčkou celou kuchyni | HZS Středočeského kraje

    Novou zkušenost učinila i 70letá seniorka, která ve svém benešovském bytě 15. května rozmrazovala lednici. Aby proces urychlila, dala do ní zapálenou svíčku. Nedbala přitom často opakovaného pravidla, že oheň musí být neustále pod dozorem, a odešla na nákup. Co čert nechtěl, lednice vzplála.

    Na místo tak v sedm večer vyjeli policisté, kteří hořící kuchyni hasili asi čtvrt hodiny. „Kvůli silnému zakouření však muselo být z domu i za pomoci vyváděcích masek evakuováno dvacet osob, včetně pěti dětí,“ uvedl mluvčí Holomčík. Při požáru vznikla škoda 300 tisíc korun.

  • 3.Beznohý trosečník

    Turistka našla dehydratovaného invalidu na kraji lomu Velká Amerika Turistka našla dehydratovaného invalidu na kraji lomu Velká Amerika | HZS Středočeského kraje

    Obrovské štěstí měl invalida (44), kterého v pondělí 17. června dopoledne náhodou našla turistka na západním okraji lomu Velká Amerika na Berounsku.

    Beznohý vozíčkář tam byl už od víkendového čundru s přáteli. Ti však zřejmě nevědomky odešli bez něj. Dehydratovaného trosečníka se ujali záchranáři a posléze lékařský personál nemocnice.

  • 4.Vysypaní kapři

    Kapři se rozsypali po celé křižovatce Kapři se rozsypali po celé křižovatce | HZS Středočeského kraje

    Jako na rybím trhu to vypadalo v sobotu 12. října v Rakovníku. Na křižovatce ulic Lišenská a Kollárova se tam před desátou dopoledne převrhl traktor s valníkem převážející kádě s živými kapry.

    Ryby se rozsypaly po okolí a celou křižovatku zablokovaly. Hasiči pomohli rybářům sesbírat půl tuny kaprů a opláchli kluzkou vozovku. Lehce zraněný řidič traktoru skončil v nemocnici.

  • 5.Dva vězni

    Muž vlezl do kontejneru na oblečení, ven se už sám nedostal Muž vlezl do kontejneru na oblečení, ven se už sám nedostal | HZS Středočeského kraje

    Prosinec nezačal dobře pro muže, který vlezl do kontejneru na textil v Mladé Boleslavi. Dostat se dovnitř takový problém nebyl, cestu ven už ale nebožák sám najít nedokázal. Na místo naštěstí rychle přispěchali hasiči a chudáka z železného vězení díky brusce a ručního vyprošťovacího nástroje dostali.

    Uvězněný skončil i muž, který si šel na Štědrý den v Nymburce vyzvednout peníze do banky v Sadské ulici. Když opouštěl vstupní halu s bankomatem, prosklené dveře se zasekly. Hasiči je však rozebrali a pustili zákazníka ven.

  • 6.Táboráku, plápolej!

    Jak mohou být užitečné moderní technologie, ukázal koncem června majitel firmy ze Sluh u Brandýsa nad Labem, v jejímž areálu podle něj došlo k požáru. Podnikatel byl tou dobou sice až v daleké Francii, díky bezpečnostnímu systému ale dění ve firemním skladu mohl kontrolovat na dálku.

    A onoho dne na displeji mobilu uviděl plameny! Okamžitě proto zavolal hasiče. Ti ovšem po příjezdu místo hořící haly našli táborák, na kterém si jeho zaměstnanci opékali buřty.

  • 7.Zasekla se kvůli ptákovi

    Hasič lezoucí na strom pro kočku je pořádné klišé. V půlce srpna v Příbrami hasiči ovšem na strom lezli rovnou pro člověka! Šlo o ženu, která mezi větve vystoupala, aby z koruny zachránila uprchlého papouška. Jak se ale ukázalo, zachránit nakonec potřebovala ona sama.

    V pětimetrové výšce se totiž zasekla pod větví. Hasiči místo kočky tentokrát sundávali neúspěšnou zachránkyni – pták uletěl. Kočce by se ho možná chytit podařilo…

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání