Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hasiče Davida (†20) na přejezdu v Postřelmově zabil rychlík: Místní už roky prosí o závory

David R. (†20) zemřel po koly rychlíku.
David R. (†20) zemřel po koly rychlíku.  (Autor: Facebook)
Autor: chal - 
28. prosince 2019
05:10

Tragická zpráva ve čtvrtek zastihla rodinu a přátele dobrovolného hasiče Davida R. (†20). Mladík z Postřelmova na Šumpersku zemřel pod koly vlaku, který ho smetl ve vysoké rychlosti. Podle obyvatel obce na místních přejezdech měly být už dávno závory.

Postřelmov na Šumpersku je svými nebezpečnými přejezdy bohužel dobře známý. Pod koly vlaku tam zemřel nejeden řidič. Zatím poslední obětí se stal postřelmovský dobrovolný hasič David R., kterého na kole srazil rychlík. Ani jeden z přejezdů v Postřelmově není vybaven závorami.

A světelná signalizace podle místních zřejmě nestačí... Tragických nehod na tamních přejezdech přitom rozhodně není málo. A místní se ptají - Proč jinde závory jsou a v Postřelmově to nejde? Kolik lidí ještě bude muset umřít, než se něco změní?

Mladý dobrovolný hasič zemřel ve čtvrtek kolem druhé hodiny odpoledne, když ho na kole srazil rychlík jedoucí asi 100kilometrovou rychlostí ve směru ze Zábřehu. Davidova smrt pochopitelně naprosto zdrtila jeho rodinu i kamarády. „Davčo, máme tě v našich srdcích a navždy v nich zůstaneš,“ vzkázala zesnulému na sociální síti známá Kateřina. Přidaly se k ní desítky dalších.

Kromě kondolencí ovšem lidé upozorňují na kritickou situaci, která v Postřelmově panuje ohledně železničních přejezdů. Vlaky totiž projíždí obcí vysokou rychlostí a u obou přejezdů je pouze světelná signalizace, která podle některých nemusí být například při západu slunce dostačující. Špatnou přehlednost podle postřelmovských ztěžují i zdi vedoucí podél kolejí. K nehodám tak dochází poměrně často.

Místní proto už minimálně deset let žádají umístění závor. „Opět slavný přejezd. Kolik lidí ještě zbytečně zemře, než se SŽDC (Správa železniční dopravní cesty - pozn. red.) vzpamatuje,“ napsal na facebooku Lukáš Z. Postřelmovští v roce 2013 dokonce sepsali petici za pořízení závor, jejich přání ale zatím nebylo vyslyšeno. Lidé tak budou zřejmě umírat dál.

gabreta ( 28. prosince 2019 19:33 )

Že to byl fajn kluk, hodnej a bezva parťák je jedna věc. Ale druhá je vlastní bezpečnost! Já třeba ajznboňákům nevěřím, že jim všechno funguje jak má! Přez všechny přejezdy jedu hodně opatrně a rozhlížím se, ať jsou závory nahoře a nebo svítí modré světlo!! Prostě nevěřím jim a nechci dostat ránu nárazníkem do ksichtu!!

verunesqa@gmail.com ( 28. prosince 2019 17:19 )

Bezmozci jako jsi ty zabíjí tenhle svět zase.. 🙂👌

M G ( 28. prosince 2019 16:04 )

🤣🤣🤣👍
Slepota zabíjí...

M G ( 28. prosince 2019 16:02 )

Stačilo sledovat dopravní značení a čumět na cestu.
Lacina smrt bohužel...

verunesqa@gmail.com ( 28. prosince 2019 15:11 )

Je mi až na zvracení z některých názoru tady. Jsme především lidi, ale jak tak vidím spousta z nás na to zapomíná. Co místo unáhleného stisknutí tlačítka "odeslat" zapřemýšlet a přečíst si, co jsem vůbec napsal? Kolik z Vás přejezdy v Postřelmově vůbec vidělo a kolik z Vás je tu natolik stoprocentních, aby jste měli právo soudit druhého člověka, když neumíte soudit ani sebe? Na tom přejezdu umřel i starší pán v multikáře. A proč? Protože slunce svítilo na signalizaci... A protože staří lidi žijí v době, kdy musí makat místo aby si užívali po oddřených letech, budeme pána soudit, že je to vlastně kretén kterej měl předvídat a měl tomu prostě předejít.. Jak by Vám bylo, kdyby Vám odešel tatínek, bratr nebo syn tímto způsobem a vy si tu pak ještě museli číst příspěvky duševních zkrachovalců?
David byl neskutečně milej, hodnej, obětavej kluk.. A život se s ním od dětství zrovna nemazlil.. Nikdo si nezaslouží být souzen od druhých..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání