Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kamarádky (†18 a †19) si lehly na Prostějovsku pod vlak a nechaly se přejet

Aktualizováno -
23. března 2019
17:08
Autor: shp, Slávka Červená - 
23. března 2019
13:20

K šíleně tragické události došlo na železniční trati z Pivína na Prostějovsku do Nezamyslic. Vlak tu přejel dvě dívky (†18 a †19), které podlehly svým zraněním. Podle místních šlo o sebevraždu. Mladé slečny si totiž měly lehnout přímo na koleje a čekat na příchod svého tragického konce.

Neštěstí se stalo v 11:45. „Ke střetu došlo v kolejišti, kam nemá veřejnost přístup. Mohu jen potvrdit, že šlo o dvě mladé dívky a zemřely na místě,“ řekla Blesk.cz mluvčí policie Marie Šafářová.

Lehly si pod vlak

Podle místních obyvatel nebyla děvčata z Pivína a údajně si do kolejiště lehla a na příjezd osobního vlaku čekala. V jejich blízkosti byl nalezen dopis na rozloučenou. Nejspíš tak šlo o sebevražedný pakt.

MÁTE DEPRESE A MYSLÍTE SI, ŽE UŽ NEMŮŽETE DÁL? NEZOUFEJTE A NEDĚLEJTE HLOUPOSTI!!! ZAVOLEJTE NA BEZPLATNOU LINKU BEZPEČÍ. JEJÍ ČÍSLO JE 116 111.

Lidé slyšeli před tragédií houkat vlak. Strojvedoucí dívky zřejmě uviděl, ale střetu nedokázal zabránit. „S ohledem na rodiny nebude více informací poskytovat,“ dodala mluvčí Šafářová. Vlaková doprava byla obnovena okolo 14:30 hodin.

Děsivé svědectví

Myslel jsem, že to byla srnka nebo nějaká zvěř, co přebíhala. Pak už přijela policejní auta do toho. Člověk raději nevidí ty věci,“ popsal TV Nova situaci místní obyvatel Pivína. Bylo vidět, že ho událost vzala.

V sobotu nešlo o jedinou podobnou tragédii. Na Chebsku zemřel obdobným způsobem mladý muž z Německa. I u něj šlo nejspíš o sebevraždu. Další člověk zemřel pod koly vlaku v Kutné Hoře. Sobota byla, co se železnic týče, v Česku hodně černým dnem.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání