Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Patrik (✝28) odjel za prací do Severního Irska: Tam došlo k tragédii

Autor: DH - 
8. února 2019
16:22

Mezi severoirskými městy Dungannon a Moy došlo k tragické dopravní nehodě trojice vozidel, při které přišli o život tři lidé. Mezi zesnulými je i Slovák Patrik (✝28), který do Velké Británie odcestoval za prací. Brzy se měl i s výdělkem vrátit za rodinou, ta už se ho ale nedočká.

Rodák ze slovenských Zalužic nedaleko Michalovců odcestoval na Britské ostrovy kvůli dluhům za svým kamarádem Alim (✝22), který při nehodě také přišel o život. Ve stříbrné Škodě Octavia měla podle severoirských médií sedět i přítelkyně mladšího z kamarádů, která pochází z Polska.

Ta byla po nehodě s vážnými poraněními transportována do nemocnice, kde bojuje o život. Patrika s Alim ani řidičku dalšího vozidla se zachránit nepodařilo.

Patrik do Severního Irska odjel před rokem a půl. „Našel si přítelkyni, která už měla dítě. Ta ho ale podváděla a udělala mu dluhy okolo osmi tisíc eur. Proto odjel do Severního Irska, aby vše splatil,“ řekl deníku Nový Čas zoufalý otec Milan, který společně s manželkou Gabrielou vše řeší s ambasádou.

„V souvislosti s tímto velmi tragickým incidentem jsme v kontaktu s policií v Severním Irsku, místními policejními představiteli a Velvyslanectvím SR v Londýně. Pracovníci velvyslanectví jsou v kontaktu s rodinou zesnulých mužů a diskutují s nimi záměry týkající se převozu ostatků,“ potvrdil Novému Času Slovenský honorární konzul v Severním Irsku Tom Sullivan.

Co bylo příčinou tragické nehody, odhalí až další vyšetřování. Rodina Patrika však věří, že jejich příbuzný není na vině. „Říkají, že to nebyla jejich chyba, že to prý zavinil Ir, který jel naproti. Zatím jsme ale oficiální zprávu k celé věci nedostali,“ svěřil se Novému Času zdrcený Patrikův otec Milan. Dodal, že jehož syn byl vyučeným automechanikem, který za kanálem La Manche nejprve pracoval s automobily a následně vyráběl v továrně schody k letadlům. „Od jeho odjezdu jsme ho neviděli, brzo se měl vrátit,“ dodal otec.

Rodina je nyní v těžké situaci. Převoz ostatků ze zahraničí běžně vyjde na 4,500 eur, tedy v přepočtu více než 100 tisíc korun, které ale v současné době rodina nemá. I proto vznikla sbírka, která se snaží vybrat 10 tisíc liber, aby byl oběma mužům vybaven transport i důstojný pohřeb.

jasnovidec01 ( 10. února 2019 13:49 )

antismejd: máš stopro pravdivej nic..jsi nic než šmejd..tebe zahrabat do hnoje ..nebo hodit prasatům...

antismejd ( 9. února 2019 10:05 )

prostě další důkaz,že v té mimořádně podivné zemi jménem Británie,už vlastně skoro žádní skuteční Britové nežíjí.... prostě se odstěhoval do tramtárie a se životem na Slovensku nemá nic společného,tak jaký pak převozy..ať ho zakopají,nebo spálí jako osobu bez jakékoliv identity v té skvělé Británii. A fakt už běžte s takovýma ptákovinama někam pěkně hluboko.....

PPP150W ( 8. února 2019 22:24 )

Pokud nehodu zavinil někdo druhý, měl by převoz ostatků zaplatit on, ne? Nebo by se mělo postarat Irsko, pokud to byl jejich občan.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání