Neštěstí se semlelo o půl jedné, kdy kamion sjel z vozovky a spadl z výšky zhruba dva metry do řeky Litavky. Ve chvíli, kdy se řítil z mostu, pracovala v jeho okolí skupina dělníků. Ti měli neskutečné štěstí, že se zrovna nenacházeli poblíž. Nákladní automobil se převrátil na bok a začala z něj vytékat nafta. K hrozivé nehodě ihned vyjeli hasiči a záchranáři.

Muž utrpěl mnohočetné pohmožděniny rukou a obličeje. Po ošetření byl transportován do Motola,“ prozradila mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová. Řidič je z cizího státu a dechová zkouška nepotvrdila, že by byl pod vlivem alkoholu.

Kolony až do večera

Plné ruce práce měli i přivolaní hasiči, kteří museli odčerpávat pohonné látky z vozu: „V současné době jsou u nehody hasiči ze stanice Beroun. Probíhá přečerpání látek z nákladního automobilu. Až budou práce hotové, tak teprve v tu chvíli vyhodnotíme, do jaké míry zasáhly uniklé látky řeku a okolí. Odstranění kamionu bude provádět soukromá firma,“ komentovala situaci mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová.

Kamion převážel ovoce, které se bude muset nejprve přeložit do jiného, přistaveného nákladního vozu, a teprve poté začne proces uvolnění kamionu. Podle mluvčí pražské policie Marcely Pučelíkové bude doprava omezená do té doby, než se vše odklidí: „Ve chvíli, kdy se bude kamion odklízet, budou uzavřené pruhy ve směru z Prahy. Očekáváme, že dálnice bude uzavřená až do večera, “ řekla pro Blesk.cz mluvčí.

Fotogalerie
21 fotografií