Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž chtěl v Aši zabíjet sekerou kvůli historické zbrani, obvinili ho z pokusu o dvojnásobnou vraždu

Aktualizováno -
22. prosince 2019
18:21
Autor: ČTK, rv - 
22. prosince 2019
14:23

Z pokusu o dvojnásobnou vraždu obvinili kriminalisté v Karlovarském kraji dvacetiletého muže, který je podezřelý z pátečního útoku na poštovního doručovatele a jeho přítelkyni v Aši. Podle policie je napadl úmyslně sečnou zbraní, přičemž chtěl získat majetkový prospěch. Soud ho poslal do vazby.

Video  Policejní pátrání v Aši po útočníkovi se sekerou  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Oba napadení byli s těžkými zraněními převezeni do plzeňské fakultní nemocnice. Obviněnému muži hrozí až dvacetileté vězení nebo výjimečný trest. Státní zástupce na něj v neděli uvalil vazbu, sdělila ČTK policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Falešná identita

Podle vyšetřovatelů si mladík pod falešnou identitou objednal na dobírku znehodnocenou historickou střelnou zbraň z 19. století. V pátek pak v systému změnil původní místo doručení a doručovatele nasměroval k předání zásilky na odlehlý konec jedné ulice v Aši. Tam se vydával za kamaráda údajného adresáta a chtěl po doručovateli zásilku.

„Než mu ji však poštovní doručovatel stačil předat, napadl jej úderem sečného nástroje do horní části těla s úmyslem ho usmrtit. V útoku chtěl nejspíš pokračovat, ale napadenému muži se podařilo z místa utéci pro pomoc, čímž si nejspíš zachránil život," popsala událost mluvčí. Agresivní mladík podle ní ale zbraní útočil dál.

Napadl i spolujezdkyni

Napadl spolujezdkyni pošťáka. I u ní podle policie směřoval útok na horní část těla a zamýšlel ji usmrtit. Poté si údajně vzal zásilku, pro kterou si přišel, a z místa utekl. Podle neoficiálních informací napadl doručovatele a jeho přítelkyni sekerou.

Oběma velmi těžce zraněným lidem poskytla první pomoc žena z nedalekého domu, která také zavolala záchrannou službu a policii. Muž a žena, kteří utrpěli vážná zranění, leží ve Fakultní nemocnici v Plzni. Administrátor nemocnice Matěj Novák dnes ČTK řekl, že jsou ve stabilizovaném stavu.

Kriminální historie

Kriminalisté v pátek okamžitě zahájili rozsáhlé pátrání. Zapojili se do něj desítky policistů a psovodi se psy. Muže dopadli v sobotu před 02:00. Podezřelý již byl v minulosti trestán. V roce 2017 ještě jako mladistvý s dalšími třemi mladíky přepadl dvě benzinové stanice v Aši, dodala Týřová.

dietr ( 23. prosince 2019 07:00 )

Aš je někde na konci světa, všichni se tam znají, verze se záměnou za kamaráda se mi nezdá, přítelkyně ve služebním autě je taky neobvyklé. A sekera ukrytá někde pod kabátem, to je snad minulé století.

scorlage ( 22. prosince 2019 20:39 )

𝓌𝓌𝓌.𝐵𝒶𝒹𝑜𝑜.𝓇𝑒𝒹 - Toto je místo, kde se dívky snaží upoutat pozornost mužů

Martin Lapáček ( 22. prosince 2019 15:31 )

Ultramagor...

AliceNovakova3 ( 22. prosince 2019 14:53 )

Z takového hajzla už nic pořádného nebude. Jeho život bude basa, nebo svoboda na úrok okradených nebo zraněných "v lepším případě".

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání