Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Policie už zřejmě má vraha slovenského poslance

Jeden útok Basternák přežil, druhý nikoliv!
Jeden útok Basternák přežil, druhý nikoliv!  (Autor: Nový Čas, juh)
Autor: ama, jos, cas.sk - 
11. července 2010
18:34

AKTUALIZUJEME: Slovenská policie zadržela podezřelého z vraždy slovenského poslance Lászla Basternáka, kterého v pátek večer před jeho domem našli zastřeleného.

Na celý případ je uvaleno přísné informační embargo. Informuje o tom server Čas.sk.

Slovenského poslance László Basternáka (SMK) našla policie v pátek večer před vlastním domem zastřeleného. Uvádí to slovenský server Sme s odvoláním na slovenskou policii. Proč musel zemřít?

Poslance Nitranského kraje Laszló Basternáka zastřelil neznámý střelec, když byl v pátek večer na procházce se psem. Našli ho zastřeleného před jeho domem.

Podle prvotních domněnek to měl být politicky motivovaný útok. Nicméně tuto myšlenku vyvrátili maďarští starostové, kteří se účastnili mimořádného sjezdu SMK. Ti se domnívají, že důvodem nebyla politika, nýbrž obchodní záležitosti.

Dvě kulky do zad

Podle serveru tvnoviny.sk slovenský poslanec zaregistroval útočníka v autě, který ho před útokem sledoval. Když Basternák zjistil, že má muž v ruce zbraň, pokusil se o útěk. Bohužel marně. Útočník na něj vystřelil zezadu dvě kulky, které byly smrtelné.

Syn poslance slyšel střelbu, a tak se zbraní v ruce vyběhl a po střelci několikrát vystřelil. Ten se nakonec vydal na útěk po vlastních nohou. Útočníka údajně zachytily bezpečnostní kamery namontované na domě.

 

514385:gallery:true:true

První útok přežil

Na slovenského politika zaútočil neznámý střelec už letos v březnu, když na něj také vystřelil. Minule se kulka zastavila se štěstím o železnou bránu. Jak uvádí slovenský server Sme, poslanec komentoval situaci s tím, že útok byl politicky motivovaný.

Bývalý primátor města Hurbanov dostával anonymní dopisy a minulý rok v listopadu mu do domu někdo dokonce hodil balónky s barvou. Basternák byl župním poslancem a hlavním kontrolórem Hurbanova.

(zdroj: Cas.sk)

vseznaleksenior ( 11. července 2010 22:00 )

tohle byl Madsr a zřejmě osobnost..

vseznaleksenior ( 11. července 2010 21:58 )

oprava:Trefil loket,... Na poprvé to není tzakn zlé..

vseznaleksenior ( 11. července 2010 21:57 )

Poslyšte, tady ta úvaha není příliš srozumitelná. C o jsme v tom neuměli chodit, taskm jsme na kuponovce nezbohatli..Také jsme neměli informace..

vseznaleksenior ( 11. července 2010 21:51 )

připouštěšli, že to takhle bude vypadat..

golf33 ( 11. července 2010 16:52 )

Musíme dohánět, nic jiného nezbývá

Zobrazit celou diskusi