Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Při přestřelce s policií v Plzni jeden mrtvý

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archív)
Autor: zb - 
27. května 2010
21:26

S prostřelenou hlavou skončil muž (33) z Plzně, na kterého vydal soud zatykač. Stalo se tak při přestřelce s policií v městské části Litice.

"Ukryl se ve sklepě rodinného domku. Nechtěl se vzdát. Na místo tak přijela speciální zásahová jednotka. Opět jsme ho vyzývali, aby se vzdal,“ popsala Blesku začátek dramatu Martina Hábrová z ředitelství policie Plzeň – město. Muž ale začal po policistech střílet. „Opětovali střelbu,“ dodala Hábrová.

Obrátil zbraň proti sobě?

Při přestřelce ale muž zemřel. „Utrpěl těžké poranění hlavy,“ řekla Lenka Ptáčková z plzeňské záchranky. Zatím není jasné jestli muže zasáhla kulka s policejních zbraní, nebo jestli svou zbraň obrátil proti sobě a spáchal sebevraždu. Podle Hábrové policisté u něho zajistili ilegálně drženou zbraň, ze které střílel.

Incident se odehrál na okraji Litic u hlavní silnice. V domku, kde se muž ukrýval, měl bydlet prý i další jeho příbuzný. Oba muži prý podle sousedů brali drogy. Policie zastřeleného Plzeňáka měla hledat dva roky. Celou tu doby se nejspíš ukrýval právě ve sklepě, kde našel smrt.

 

 

sakra ( 28. května 2010 10:37 )

Správně.

delavar ( 27. května 2010 19:57 )

... a je o jednoho voliče méně! Ještě do toho déšť a budou volit jen roddinní příslušníci politikú. Na druhé strane došlo k ušetření financí na ,,státní opateru,,.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání