Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Fotbalistu Lukáše (†22) zabil opilý kamarád, táta (†42) se ze smutku oběsil

Autor: shp - 
5. listopadu 2016
13:29

Život mladého nadějného fotbalisty Lukáše (†22) ze slovenské Haliče vyhasl před třemi měsíci. Zabil ho v autě opilý kamarád Peter M., který vůz řídil. Jeho otec Denis (†42) smutek ze ztráty dítěte nakonec neunesl. Před Dušičkami, kdy si rodina připomínala ztrátu Lukáše, si vzal život.

Aby uctili Lukášovu památku, vydali se otec Denis, máma Adriana (39) a sestra Michaela (19) v úterý 1. listopadu v jednu hodinu po poledni na hřbitov. Na fotbalistově hrobu zapálili svíčku. „Jen jsme tam tiše seděli. Manžel mu zapálil svíčku a plakali jsme,“ řekla webu Pluska.sk Adriana.

Potom šla rodina na místo, kde o milovaného Lukáše přišla. „Když jsme tam stáli, Denis nám řekl, že musí natřít kříž, který jsme tam krátce po jeho smrti postavili, natřít lakem. Pak jsme šli domů,“ pokračuje Adriana ve vyprávění o posledních chvílích se svým mužem.

Rodina spolu byla venku v letní kuchyni, okolo deváté však šla Adriana s dcerou domů. Otec však zůstal ještě venku. „Když dlouho nešel, šla jsem za ním. V kuchyňce ale nebyl. Vyšla jsem tedy do zahrady a dostala jsem šok. Manžela jsem našla nehybného s lanem kolem krku,“ vzpomíná Adriana.

Nevěděla jsem, co mám dělat. Pokoušela jsem se ho vysvobodit z lana, ale nešlo to, tak jsem běžela pro dceru. Sebraly jsme nožík a lano přeřezaly,“ dodává se smutkem v hlase Denisova manželka. Svému muži se pokoušela dát i první pomoc. Její snaha však byla marná.

Byla jsem ve velkém šoku, dostala jsem záchvat. Ani jsem nevěděla, že dcera mezitím zavolala policii a přijeli i záchranáři. Manželovi však nebylo už pomoci. Odešel beze slova a bez rozlučky,“ uzavřela s pláčem. Denisovu smrt již vyšetřuje policie.

ollina ( 20. září 2018 15:48 )

S českými čtyřčaty se nikdo nemaže a všichni víme proč. Také mi rozum nebere, že donekonečna rodiče paterčat drze zveřejňují seznamy a neustále mají natažené ruce. Chtějí zadarmo naprosto všechno a ničeho si neváží.

ellenic ( 5. listopadu 2016 18:20 )

Tohle je skutečná tragédie , cítím smutek s rodinou, protože mám smutnou událost s manželem čerstvě za sebou. Oproti tomu se na stránkách bulváru přemítá, že romská paterčata by měla od cizích lidí dostat dárky a věci na Vánoce, dokonce existuje i seznam . Viděla jsem dokument v TV na TLC, rodina s paterčaty a šestiletou dcerou v USA. Táta po dovolené šel znovu do práce , celá širší rodina mamince pomáhá , její sestra v noci v půl druhé chodí pomáhat s krmením holčiček , babička také v akci , na procházky je vyvezou kamarádky . Takže vlastní rodina a kamarádky a ne stát a lidé, kteří se finančně podílí na blahobytu této rodiny . Můj manžel , když jsem byla na mateřské dovolené chodil ještě na brigádu.

andorea ( 5. listopadu 2016 15:10 )

A dcera te´d bude žít s pocitem, že otci nestála za to, aby zůstal aspoň kvůli ní...

alumno ( 5. listopadu 2016 14:37 )

Spíš je otázka, proč dospělý chlap, který už by měl mít rozum a uvědomit is, že má ještě druhé dítě a manželku a obě ho potřebují, sáhne k tak zbabělému a sobeckému řešení, jako je sebevražda. Komu tím pomohl? Leda tak sobě. Jeho manželka tím během tří měsíců přišla nejen o syna, ale i o manžela, jeho dcera tak přišla nejen o bráchu, ale i o tátu. Místo toho, aby se jako rodina po tragédii stmelili, tímhle akorát dostane sovji manželku i dceru do blázince. Slaboch a sobec.

jetotak ( 5. listopadu 2016 14:20 )

 Je to ohromná tragédie. Otázkou je, proč si kluk sedal do auta k opilému kamarádovi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání