Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Žena blízká masovému vrahovi z Ostravy (†42) promluvila: Řekl, že se Vánoc nedožije!

Aktualizováno -
13. prosince 2019
15:00
Autor: yks - 
13. prosince 2019
12:52

Dosud takřka bezproblémový bezpečnostní technik Ctirad Vitásek (†42) šokoval celou zemi, když v úterý vpadl do čekárny traumatologie Fakultní nemocnice v Ostravě a zastřelil tam 7 nevinných lidí. Zatímco motiv jeho činu vyšetřuje policie, promluvila Marie D., která vraha znala velmi dobře. Popsala i chvíle, které možná rozhodly o všem. 

Donedávna vedl spořádaný život. Chodil do práce, sportoval, věnoval se vnučce své přítelkyně. Pro mnohé je nepochopitelné, proč se 42letý Ctirad Vitásek rozhodl zničehonic vraždit. Podle Marie D., druhé babičky dítěte, o které Vitásek rád pečoval, se v jeho hlavě ale už několik měsíců odehrávalo něco podivného.

Byl to hodný člověk

„Byl to milý člověk. Pro vnučku udělal strašně moc, naučil ji sportovat, lyže, snowboard, chodili spolu na hokej, do Tater lyžovat. V týdnu si ji vyzvedával, chodili plavat. I když ji máme v péči my s manželem, tak na prvním místě, koho měla nejraději, byl on,“ vysvětlila Marie D. ve svém obsáhlém vyjádření pro server iROZHLAS.cz. Jenže v září se podle ní všechno změnilo.

Rakovina se nepotvrdila

„Začal se chovat divně. Vzal si do hlavy, že má rakovinu. Výsledky měl ale v pořádku,“ vylíčila Marie. Podle ní muž během posledních měsíců začal drasticky hubnout a pociťoval nepříjemné příznaky. „Bolely ho záda, měl střevní potíže. Měl problémy i jíst. Neměl ale žádnou léčbu,“ popsala žena.

Lékaři Vitáskovi dělali jeden test za druhým, ale odhalili jen banální problémy. „Měl akorát zvýšené leukocyty nebo něco, co se týká anémie. Byla to ale banalita,“ svěřila se Marie. Právě jí totiž Vitásek posílal výsledky svých vyšetření. „Psal mi, jaké má nálezy. Říkala jsem mu, že to má všechno v hlavě,“ řekla Marie, podle které ale budoucí vrah během krátké doby zhubl 20 kilogramů.

Vitásek ale dál věřil, že má rakovinu slinivky a že se Vánoc nedožije. Minimálně v tom posledním měl pravdu. 

Doktorka ho odbyla neurolem

„Byl divný už od září. Chtěl po mně třeba teploměr, aby si změřil teplotu. A říkal, že je to divné, že doma teplotu má,“ popsala Marie D. Podle ní se u něj na podzim začalo rozvíjet psychické onemocnění. „Myslím si, že se u něho rozjela schizofrenie nebo jiná nemoc,“ uvedla žena pro iRozhlas.

Sama rakovinou prošla a její příznaky znala. Snažila se mu proto pomoci. „Řekla jsem mu, aby se obrátil na svoji doktorku, aby ho poslala k psychiatrovi s tím, že má problémy a že nespí. Doktorka ho ale odbyla neurolem. Měla ho spíš poslat na pořádné vyšetření,“ myslí si Marie.

Sedminásobný vrah Ctirad Vitásek v úterý zaútočil nelegálně drženou zbraní na pacienty v čekárně traumatologie ostravské fakultní nemocnice.Zavraždil 7 lidí. Z místa činu posléze uprchl. Když ho dostihla policie, střelil se do hlavy. Vážnému zranění o několik desítek minut později podlehl.

Kromě 7 smrtelných obětí utrpěli při jeho útoku další dva lidé zranění. Oba byli posléze propuštěni z nemocnice do domácího ošetřování. Vážněji poraněný muž opustil nemocnici v pátek odpoledne. 

 

 

 

Voda ( 18. prosince 2019 05:13 )

Byl zrůda tak haluzakfest se ho nezastávej .

vaber ( 15. prosince 2019 09:49 )

doktoři mají zásadu, musí stanovit diagnozu a když ji neumí stanovit jste pro ně zdravý jako řípa i když máte smrt na jazyku, dělají zbytečnou práci lidí je moc a stejně všichni zemřou

haluzakovnik ( 15. prosince 2019 04:07 )

Sám si zrůda, na druhé svádíš.

haluzakovnik ( 15. prosince 2019 04:04 )

*Nemáte ani tušení co se semnou dělo když tohle bylo nejhorší, zprvu jsem našim oznámil že pokud do večera nenajdu něco co mi pomůže, večer páchám sebevraždu, měl jsem v plánu skočit před barák před vchod přímo na zem, popř. si obvázat provaz kolem krku a vyskočit z okna tak ať mi ten provaz urve hlavu a ta by se pak houpala sousedům před oknem, ovšem s tímhle se člověk kterému ještě nebylo 30 nesmíři, teda já nesmířil, mě z toho mělo tendenci hrabat, a při tak hlubokém zamyšlení člověk dochází k tomu že za to mohli všichni a že lítost netřeba cítit k nikomu a hlavně pachatelem je stát, systém, popř. doktor.. a nakonec lidi, protože chodí k volbám a tohle si volí a mě takový osud, navíc místo aby pomohli ještě se blbě smějí.. Takže se mi začal v hlavě odehrávat plán a hlavně se ve mě probudila osobnost tak chladnokrevná že jsem se vůbec nepoznával, a tehdá kdybych tu pomoc nenašel za 5 min dvanáct, už jsem měl v plánu vydat se na vražedný výlet do prahy snažil bych se odrovnat politiky, ale taky každého kdo by mi vlezl do cesty, beze slitování s absolutním chladem. Brrr dnes na to vzpomínám a pořád mě mrazí, od té doby si nedovolí odsuzovat sebevrahy, neboŤ si nikdo z vás neumí představit to peklo které člověk prožívá, že převáží i pud sebezáchovy a v člověku přebije ten pud to utrpení natolik že to skutečně udělá, zkuste si představit jak zle by vám muselo být aby jste vůbec uvažovali o sebevraždě. Nejde to co, no protože to fakt nejde dokud to nezažijete. Právě proto by nejen doktoři, ale i lidi by měli být poučeni že pokud někoho takového znají nebo tuší.. všeho nechat a dotyčnému pomoct naslouchat, vyslechnout ho a donutit odborníky aby se o něj zajímali, většinou člověk s takovou psychikou toho v tom stavu není absolutně schopen, a jak začne tvořit plán v hlavě, je zle.. Nakonec kdyby se MMS prosadilo místo nákladné vražedné léčby, místo podpory farmafie, k tomuhle by nedošlo, dotyčný by byl zdráv.. a mezi náma, a nemuseli by jste z něj dělat masového vraha.

haluzakovnik ( 15. prosince 2019 03:45 )

Ty kokos tak ještě aby měl to čeho já jsem se právě nejspíš, musím zaklepat znovu raději zbavil ! Taky mi dělají všelijaké testy. Největší problém je ovšem v tom, že tahle ta nemoc, i když by na ni přišel, oficiálně neexistuje, oficiálně to jsou bludy.. Ale po tom co jsem ten blud v živém stavu ještě dostal skrze kůži ven... tak se mi ulevilo. A to jakým způsobem tahle doposud neidentifikovaná "věc" podotýkám živá věc.. no prostě parazit. O kterém jsem 30 let neměl tušení já, a doktor nemá tušení do teď jenže já se ne*** moc, a než abych se spoléháním na neschopnou medicínu nechal dohnat do podobné situace.. Tak jsem si na vlastní pěst pomohl sám, jenže to bylo hotové peklo. Doposud mi nikdo ze zodpovědných osob neodpověděl na otázku co je tohle: A doporučuji si přečíst i všechny komentáře, ale pozor ať vás z těch informací nešlehne máte tam zachycenou celou tu situaci v textu.. Nemůžu si pomoct, mimochodem měl tysamé příznaky co já, jen teda já už dobře znám příčinu a vždy když to došlo do tuhého, věděl jsem čím si pomoct. Né od doktora, od celoživotního hledání zkoušení, přemýšlení a diskutování, nakonec mě už je to ukradené, vůbec bych se nedivil kdyby toho parazita měl v sobě každý jen s tím rozdílem, že většina z vás tohle organizmus bere za své, popř. to zcela uniká imunitnímu systému, ovšem to co mě to dělalo s psychikou je až podezřele neskutečné, vono by to odpovídalo za vše, já vždy říkal že jst zhypnotizovaní, když vám nevadí otročit pro zločince, necháte se okrádat, své blízké necháte ovládat, a nejste schopni ani pochopit to když vám to říkám nejpolopatičtějším způsobem to jde. tady je odkaz na video a už by jste mohli najít někoho kdo řekne co to je! http­s://ww­w.you­tube­.com/w­atch?­v=5TAc­Cj_Jwus
Tahle věc dokud byla ve mě, věřím tomu že pokud byla v něm mohla ho k tomuto donutit a +- asi tuším co se v něm odehrávalo.. a raději to dál nebudu rozvádět. Jsem rád že už jsou veškeré ty hororové projevy pryč..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání