Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

V čekárně vyprázdnil dva zásobníky a dal si zbraň k hlavě: Tichý vrah z nemocnice se ale zabil až na samotě u lesa

Autor: chal - 
10. prosince 2019
18:59

Lidé, kteří byli v úterý kolem sedmé hodiny ranní v čekárně traumatologické ambulance v Ostravě, čelili tváří v tvář smrti. Čekající pacienty tam začal pistolí chladnokrevně vraždit stavební technik Ctirad V. (†42). Pak nasedl do auta a odjel do nedalekého Děhylova, poblíž kterého spáchal sebevraždu. Výstřel slyšeli i lidé v obci. Oni i pacienti z čekárny smrti tak mohli přinést mrazivá svědectví.

Úterý mělo být pracovním dnem jako každý jiný, to ovšem pro všechny občany České republiky změnil stavební technik Ctirad V., který po sedmé ráno v čekárně ambulance FN Ostrava zastřelil šest lidí a pak se zbavil života i on sám.

Tragickou událost v médiích pozorně sledoval i Patrik Lindovský, majitel drůbežárny v Děhylově. Útočník zabíjel v Ostravě jen několik kilometrů od obce, přesto pana Lindovského ani ve snu nenapadlo, že by pak mohl zamířit právě do Děhylova.

Kolem jedenácté se pak ale do obce začaly sjíždět policejní vozy a pár stovek metrů od drůbežárny přistál policejní vrtulník. A Patrikovi došlo, že vlastně před chvílí uslyšel dva výstřely. „Nepřikládal jsem těm výstřelům valný význam, protože přišly směrem od chatky u trati, kam často chodí myslivci. Nejdřív jsem myslel, že tam střílí oni,“ popsal Blesku Patrik Lindovský.

Posléze se ovšem na místě objevili policisté včetně zásahovky. „Dívali jsme se přes plot, byla tu i URNA. Vrtulník přistál na pole, všichni se tam pak sbíhali,“ popsal majitel drůbežárny, jejíž areál je několik stovek metrů vzdušnou čarou od místa, kde střelec z nemocnice spáchal sebevraždu.

Video  Krajský šéf záchranářů Roman Gregor ke střelbě 
Video se připravuje ...

Další děsivá svědectví přinesli lidé, kteří vražedné řádění Ctirada V. viděli na vlastní oči. Byl mezi nimi i muž doprovázející svou manželku. „Měli jsme číslo sedmadvacet. Žena tam zůstala, nemůže chodit, má kotník v sádře, nemohu se jí dovolat,“ popsal Deníku před nemocnicí.

Vraždění byl přímo v čekárně přítomný i Toník, žák druhého stupně základní školy. Chlapec si zapamatoval vrahovu zbraň. „Vypadalo to jako Beretta,“ sdělil Deníku s tím, že střelec vyprázdnil dva zásobníky. Toníkova maminka listu popsala, že si pak střelec přiložil zbraň k hlavě, ale nevystřelil.

Stavební technik Ctirad V. zahájil palbu z krátké střelné zbraně v čekárně traumatologické ambulance FN Ostrava v úterý krátce po sedmé ráno. Čtyři lidi na místě zabil, dva pacienti nepřežili způsobená zranění.

Video  Svědectví paní Zdeny ke střelbě 
Video se připravuje ...

verka1 ( 10. prosince 2019 21:29 )

Policie taky odvezla údajného vraha-střelce na služebnu, si mysleli že je to vrah. Ještě že je všude kamerový systém, jinak by ještě udělali vraha z nevinného člověka.

vagin-analev ( 10. prosince 2019 19:40 )

Celá tato akce je placená aby se odvedla pozornost od demonstrce proti agentovi STB Bureše. Čeho jsou ty lidi schopní pro dotace a svojí moc.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání