Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Strach na Hradě! Zemanův syn pracuje v ostravské nemocnici. A trnul i exministr zdravotnictví

Autor: Jakub Kopřiva - 
10. prosince 2019
12:02

Krev v žilách musela ztuhnout i prezidentovi Miloši Zemanovi, když se dozvěděl o tragédii v ostravské nemocnici. Ve špitále, který si střelec ke svému hrůznému útoky vybral, totiž pracuje jako lékař i jeho syn z prvního manželství David Zeman. A o své blízké se strachoval i exministr zdravotnictví a bývalý šéf nemocnice v Ostravě Svatopluk Němeček (ČSSD).

Blesk se zajímal, jestli si prezident se svým synem telefonoval nebo byl jinak v kontaktu a zda se lékaři něco nestalo. „Je v pořádku,“ sdělil stručně hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Jestli spolu otec a syn Zemanovi ale hovořili, neřekl.

Zeman ml. působí jako výzkumník v oblasti neurologie a také přednáší na univerzitě. „Je to celkem úspěšný lékař ve Fakultní nemocnici v Ostravě, zkoumá mozkomíšní mok,“ chlubil se svým synem už dříve prezident. Jejich vztah ale nebyl vždy ideální. Po rozvodu jeho rodičů se prý s otcem příliš nevídal.

Ošklivý rozvod

Podle jeho matky Blanky Zemanové na něj otec „kašlal“. To ale hlava státu odmítla. Prý byl syn jen nástrojem odvety manželky. Jejich vztah se ale poté narovnal. A poznává se »tatík« Zeman ve svém potomkovi?

„Do značné míry ano… On má jistý distanc – nebo, chcete-li, ostych – vůči lidem. Ale vzhledem k profesi, kterou vykonává – do styku s pacienty příliš nepřijde, protože je většinou v laboratoři –, mu to podle mě nevadí a neškodí. Ale ten ostych tam zcela určitě je, a možná je geneticky daný,“ přiznal Zeman v knize Zpověď informovaného optimisty.

Sebevražda kvůli dívce

Prezident se také podělil i o temnější chvíle v životě syna, když se pokusil spáchat sebevraždu. „David se kdysi strašně zamiloval do jedné dívky. Byl tehdy medik, uměl dávkovat léky a spáchal ostentativní sebevraždu. Naordinoval si dávku léků a klesl v bezvědomí na podlahu u jejích dveří. Novináři pak napsali, že spáchal sebevraždu kvůli politické angažovanosti svého otce. David mi po tom, co si to přečetl, napsal, že teď se zavraždí doopravdy. Byly to tři nejstrašnější dny v mém životě,“ popisoval Zeman.

Video  Svědkyně střelby z FN Ostrava: Na lůžku vezli postřelenou paní, tekla z ní krev...  - Michal Charbulák
Video se připravuje ...

Bál se o ženu

Pořádně zatrnout muselo i někdejšímu šéfovi Fakultní nemocnice v Ostravě a exministrovi zdravotnictví Němečkovi. V době, kdy pachatel zmáčkl spoušť, totiž měl ve špitále svoji ženu, která tam byla po službě. „Manželka je v pořádku, chválabohu. Přál bych si, aby to už všechno skončilo. Šokující je, že si (střelec) vybere jako cíl nemocnici,“ podělil se s Bleskem o těžké chvíle.

Bližší informace o dění ve špitále ale neměl. A to ani jako bývalý ředitel, ani od své paní, která si prožila chvíle strachu. „Dostali pokyn a informaci, že nemají vycházet, protože pachatele nemají,“ dodal Němeček. Krátce poté policie muže podezřelého z masakru vypátrala. Ještě než proti němu zasáhla, prostřelil si hlavu a i přes dlouhou resuscitaci zemřel.

Video  Ošetřovatelka z FN Ostrava o vražedném útoku: Museli jsme se zabarikádovat!  - Michal Charbulák
Video se připravuje ...

Střelba v Ostravě

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Pollo ( 11. prosince 2019 08:34 )

Jste nemocný člověk. Je mi vás líto.

zdenekksevratiI ( 10. prosince 2019 18:35 )

Zato tebe měl fotr vystříkat do kopřiv a ne do té cikánky co potkal cestou z putyky.

zdenekksevratiI ( 10. prosince 2019 18:32 )

Budete mít nějakou rodinnou sešlost, mentále. Nesmíš chybět!

Viera Vaov ( 10. prosince 2019 18:28 )

Syn pana prezidenta je úspěšný vědec lékař .Muže byt pyšný na šikovného syna

zdenekksevratiI ( 10. prosince 2019 18:25 )

Prý to byl kovaný příznivec Babiše a Zemana. To by ledasco vysvětlovalo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa