Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Zeman opět nastoupil do nemocnice. V Šumperku si z něj utahovali, Ovčáček šílí

Autor: Jakub Veinlich - 
17. října 2019
13:17

Prezident Miloš Zeman je opět v nemocnici. Do pražských Střešovic ho krátce před 13. hodinou znovu doprovodila dcera Kateřina. Hlava státu tu stráví následující čtyři dny. Podle mluvčího Jiřího Ovčáčka jde o „rekondiční pobyt“, při kterém bude pod dohledem vojenských lékařů. Ti přitom při nedávné prohlídce konstatovali, že je prezident zdravý. Z jeho hospitalizace si utahovali v šumperské nemocnici.  

„V žádném případě nejde o nic akutního, o žádný vážný zdravotní problém, kdy by bylo potřeba lékařského zákroku. Pan prezident má naplánován rekondiční pobyt, který bude zahájen ve čtvrtek odpoledne a potrvá do této neděle,“ řekl Blesk Zprávám ve středu hradní mluvčí Ovčáček.

Z jeho pobytu v nemocnici si ovšem ve čtvrtek dopoledne vystřelili veřejně v nemocnici Šumperk.

„Jste zdraví, cítíte se dobře, ale uvažujete o krátkém ‚rekondičním pobytu‘ v nemocnici? Pak jsme tím správným místem! Zdravé pacienty máme nejradši! Těší se na vás náš tým lékařů i sester,“ objevilo se ve čtvrtek v 10:16 na oficiálním twitterovém účtu nemocnice.

Šuperská nemocnice prý v nadsázce komentovalo Zemanův nástup do nemocnice. Prý ráda přivítá zdravé lidi na rekondičním pobytu. Šuperská nemocnice prý v nadsázce komentovalo Zemanův nástup do nemocnice. Prý ráda přivítá zdravé lidi na rekondičním pobytu. | twitter/Nemocice šumperk/Blesk Zprávy

Lidé se pak ptali, zda tento pobyt v místním zařízení platí zdravotní pojišťovna. Nemocnice reagovala: „Záleží na okolnostech. Asi nejvíc informací k proplacení rekondičních pobytů u zdravých pacientů bude mít tiskové oddělení Hradu.“

Zda rekondiční pobyt zdravým lidem proplácí pojišťovna, prý pacienti zjistí nejlépe na  tiskovém oddělení Hradu Zda rekondiční pobyt zdravým lidem proplácí pojišťovna, prý pacienti zjistí nejlépe na tiskovém oddělení Hradu | twitter/Nemocice šumperk/Blesk Zprávy

Prezidentův mluvčí Ovčáček označil zveřejněný příspěvek nemocnice za skandál a dožaduje se reakce ministra zdravotnictví.

Nemocnice tweet stáhla

Redakce Blesk Zpráv kontaktovala mluvčí nemocnice s žádostí o informaci, zda se jedná o oficiální účet nemocnice i o stanovisko léčebného zařízení. „Ano, je to náš oficiální twitterový účet,“ potvrdila Blesk Zprávám mluvčí šumperské nemocnice Hana Hanke.

Na další dotazy ale odmítla, že by se jednalo o oficiální stanovisko nemocnice nebo jejího vedení. „Je to opravdu nadsázka, už to řeším s naším tiskovým oddělením, neberte to jako oficiální stanovisko. Šlo opravdu asi jen o nějakou nadsázku,“ dodala mluvčí.

Video  Jiří Ovčáček o zdravotním stavu prezidenta Zemana  - Vera Renovica, Mária Rušinová
Video se připravuje ...

V nadsázce chtěl podle ní pisatel zřejmě poukázat na způsob komunikace tiskového oddělení Pražského hradu. „Jak komunikuje celkově tuto situaci, že v podstatě zdravý člověk bude čtyři dny hospitalizovaný v nemocnici,“ doplnila mluvčí Hanke, která prý neočekávala, že zmíněný příspěvek vzbudí takové reakce.

„Asi ho stáhneme,“ dodala v závěru rozhovoru pro Blesk Zprávy. A tweet skutečně těsně po skončení telefonátu z twitterového účtu nemocnice zmizel.

Po telefonátu redaktora Blesk Zpráv šumperská nemocnice svůj příspěvek z Twitteru stáhla. S "nadsázkou" komentovala nástup "zdravého" Zemana do  Vojenské nemocnice. Po telefonátu redaktora Blesk Zpráv šumperská nemocnice svůj příspěvek z Twitteru stáhla. S "nadsázkou" komentovala nástup "zdravého" Zemana do Vojenské nemocnice. | twitter/Nemocice šumperk/Blesk Zprávy

Kateřina přerušila studium

Prezident Miloš Zeman stráví v Ústřední vojenské nemocnici zřejmě příští čtyři dny. Podle mluvčího ho čekají rehabilitaci i infuze, které mu při předchozím pobytu údajně velmi pomohly. Zeman chce být podle Ovčáčka především fit kvůli plánovanému náročnému programu, který ho čeká už v pondělí 28. října u příležitosti 101. výročí založení státu, který vyvrcholí tradičním předáváním státních vyznamenání na Pražském hradě.

V nemocnici už byl prezident na konci září. Pár dní před tím avizoval Zeman návštěvu v nemocnici přímo ve vysílání Blesku v pořadu s Prezidentem v Lánech.

Video  Klepající se ruka Miloše Zemana. Prezidenta čeká vyšetření.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Do nemocnice na několikahodinové vyšetření doprovodila Zemana také jeho dcera Kateřina i jeho nejbližší spolupracovníci.

Po kompletní a důkladné prohlídce ředitel nemocnice Miroslav Zavoral konstatoval, že se prezident těší dobrému zdraví. „S potěšením můžu oznámit, že jsme nenalezli žádné chorobné stavy,“ řekl novinářům a přidal detaily z vyšetření, kde ale přiznal mírné Zemanovy neduhy.

„Byl velmi důkladně vyšetřen a až na mírné známky dehydratace a únavy jsme nenašli žádný zdravotní problém,“ konstatoval Zavoral.

Video  Ředitel Ústřední vojenské nemocnice Miroslav Zavoral prozradil, jak je na tom prezident se zdravím.  - Blesk: Martin Sekanina
Video se připravuje ...

Zeman si poleží v nemocnici nejméně do neděle. Už příští středu by se měl ale například objevit v Poslanecké sněmovně mezi poslanci, kde pronese svůj tradiční projev na začátku projednávání státního rozpočtu na příští rok. Detaily návštěvy ale zatím vedení Sněmovny neprozradilo. Cestu Zemana do Sněmovny Blesk Zprávám ale potvrdil prezidentův mluvčí.

Kvůli prezidentovu zdraví se na nějaký čas vrátila do Česka z Velké Británie Zemanova dcera Kateřina.

„Je to dočasný pobyt, aby byla s tatínkem a dodala mu sílu a byla mu oporou. Po Novém roce už se, myslím, opět navrátí ke svému studiu ve Velké Británii. My jsme rádi, že tady je, protože má pan prezident úsměv na líci a je šťastný. Nesmírně mu pomáhá,“ řekl v exkluzivním rozhovoru pro Blesk Zprávy Zemanův mluvčí Ovčáček.   

says ( 17. října 2019 22:51 )

Kdo nebude mít štěstí mrtvice, poválí se každý. Ty se styď, Zeman o tom dnes mluvil, jak žvaníte o mrtvých.

gabreta ( 17. října 2019 22:31 )

Jen tak vzpomínám, kolik let se Havel válel po nemocnicích, kolik operací absolvoval, jak vypadal a takovou starost o jeho zdraví jste neměli!! Že se nestydíte!!! Je vidět, že současnýho prezidenta máte rádi, když je tolik starostí!

jago ( 17. října 2019 22:00 )

Že je pan prezident nemocen, je očividné. Druhá věc je ironie tiskového oddělení šumperské nemocnice. Tam by si místo nemístného vtipkování měli vytáhnout hlavu z prd... Už v 90. letech šla krajem o nemocnici v Šumperku velmi špatná pověst. Nedobré nálepky se tento "pohřební ústav" dodnes nezbavil. Svědčí o tom 2,7 hvězd v google recenzích!

says ( 17. října 2019 21:05 )

Něco vím, taky je to nápor. Jiný druh. Může přežít, ale za jakých podmínek, já mu přeji odpočinek. Samé cesty, občas lety. Všude schody a celkově. Ty ho necháš trápit? Já ne.

fandasever ( 17. října 2019 20:51 )

Šumperská nemocnice má svoje skandály, nedávno jim umřel pacient po banální operaci, na operaci čekáte několik měsíců a na vyšetření na magnetickou rezonanci čekáte 2 měsíce, chápu jejich volání po zdravých pacientech, ano zdravý nastoupíte do nemocnice v Šumperku a když máte štěstí tak vás propustí nemocného, když vás to štěstí mine tak jedete rovnou na hřbitov, výhodou je, že hřbitov není od nemocnice daleko

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa