Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zeman v nemocnici: Dcera Kateřina se kvůli jeho zdraví vrátila domů na několik měsíců

Autor: Vera Renovica - 
17. října 2019
05:01

Za krátkou dobu čeká hlavu státu už druhá návštěva nemocnice. V Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) v pražských Střešovicích, kam má nastoupit dnes odpoledne, stráví Miloš Zeman (75) necelé čtyři dny. Blesku detaily v exkluzivním rozhovoru prozradil jeho mluvčí Jiří Ovčáček (40).

Internetový Deník N informoval, že prezident jde opět do ÚVN. Naposledy tam byl 24. září. Z jakého důvodu se tam vrací? Jde o něco vážného?

„V žádném případě nejde o nic akutního, o žádný vážný zdravotní problém, kdy by bylo potřeba lékařského zákroku. Pan prezident má naplánován rekondiční pobyt, který bude zahájen ve čtvrtek odpoledne a potrvá do této neděle.

Čekají ho rehabilitace a infuze, které mu minule velmi pomohly, to znamená vitaminy, minerály. Bude si číst a bude mít absolutní klid. Ten důvod je jediný a jednoduchý: pana prezidenta čeká významný státní svátek 28. října a chce být absolutně fit… A po zkušenosti z minulé návštěvy ÚVN se ukázalo, že takový krátký rekondiční pobyt je žádoucí a pomůže mu načerpat nové síly.“

Na kapačky ho přivedla dcera

Jak přesně mu ty infuze pomohly?

„Já jsem mluvil s panem prezidentem chvilku před tímto rozhovorem a zdůraznil, že mu infuze daly sílu. Právě proto si je rád zopakuje. Je to záležitost zcela dobrovolná, o které jsme se bavili na Pražském hradě a jak spolupracovníci, tak rodina panu prezidentovi doporučili absolvovat tento pobyt a odpočinout si. Pan prezident tam bude mít knížky, bude si číst, nebude rušen žádnými pracovními záležitostmi.“

Tedy nebude vůbec pracovat?

„Do nemocnice nebude mít kromě rodiny nikdo přístup…

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa