Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zeman přiznal tlak dcery Kateřiny. Dostane infuze a popřel, že musel znovu do špitálu

Aktualizováno -
26. září 2019
22:37
Autor: simao - 
26. září 2019
20:48

Miloš Zeman v úterý podstoupil - v doprovodu dcery Kateřiny - detailní vyšetření v nemocnici. Ve čtvrtek pak popřel, že musel do špitálu znovu. A v televizi u Jaromíra Soukupa shrnul obsáhleji, jak to s jeho vyšetřením dopadlo. Srdce mu bije jako zvon, plíce má jak nekuřák a játra jako abstinent, tvrdí prezident. A přiznal, že ho k vyšetření donutila právě jeho dcera.

Neuropatie dolních končetin z něj a jeho hůlky udělala nepostradatelné společníky. Miloše Zemana ale zdraví dokáže potrápit i jinak. Objevily se proto spekulace, že opět musel tento týden - již podruhé - do nemocnice. 

Ve čtvrtek však  v rozhovoru na Barrandově v pořadu Jaromíra Soukupa Zeman uvedl, že jsou tyto spekulace nepravdivé: „Právě jsem se dozvěděl, že jsem v nemocnici a že se rozšiřují tyto zprávy. Ale vzhledem k tomu, že jsme v Lánech, tak tyto zprávy jsou pouze poplašné.“

Dcera Kateřina ho přemlouvala hodinu

Zeman vyrazil do střešovické nemocnice v úterý - na preventivní vyšetření. Doprovodila ho tam jeho dcera Kateřina, která přiletěla z Londýna. A dle informací Blesku to byla ona, kdo svého otce přiměla k tomu, aby se nechal vyšetřit.

Prezident Miloš Zeman před Ústřední vojenskou nemocnicí v Praze, kde se podrobil lékařskému vyšetření. Prezident Miloš Zeman před Ústřední vojenskou nemocnicí v Praze, kde se podrobil lékařskému vyšetření. | Blesk:Czech News Center, a.s./Martin Sekanina

Prezident tyto informace nyní potvrdil. Dcera Kateřina ho přemluvila při hodinu trvajícím rozhovoru. „Zaprvé mě k tomu po hodinové debatě přinutila moje dcera, abych uvedl důvod této návštěvy. Zadruhé chtěl bych citovat krásnou větu pana profesora Zavorala: Český stát má zdravého prezidenta. No tak vidíte,“ řekl Zeman na TV Barrandov.

Srdce bije jako zvon, játra fungují

A svůj zdravotní stav probral prezident nyní obšírněji. „Mě opravdu prohlíželi tak důkladně, že nevynechali jediné místo na mém těle. Srdce bije jako zvon, plíce jsou čisté, jako by to nebyl kuřák, játra fungují, jako bych byl abstinent, ledviny jsou v pořádku a mohu pokračovat dál a dál,“ uvedl Zeman.

„Abych spravil ještě tu dehydrataci organismu, tak si dám několik infuzí, které mi do těla dostanou minerály, protože ten nízký tlak, který jsem měl, byl způsoben malým zavodněním. Je to paradoxní, je to maličkost, ale je potřeba si toho všimnout,“ prozradil také prezident.

A ke svému poslednímu vyšetření dodal: „V mém věku, když člověk přichází k lékaři, tak má takovou obavu, že se sklopeným zrakem mu ten lékař řekne: Něco jsme vám našli. Jestli mně řekli, že jsem naprosto v pořádku, tak to byl velmi šťastný okamžik, i když ti různí lidé, kteří mi přejí smrt - profesor Zavoral mi říkal, že dostal několik nenávistných vzkazů na toto téma - tak ti z toho šťastni nebudou.“ Narážel přitom na vyjádření europoslance Stanislava Polčáka (STAN) v souvislosti s případnou abolicí pro Andreje Babiše (ANO).

Prezidenta do nemocnice doprovodila dcera Kateřina. Prezidenta do nemocnice doprovodila dcera Kateřina. | Blesk:Malik Sekanina, David Malík

Prostata jako panic

Prezident přitom nyní poskytl Čechům podobný zdravotní výčet, jaký už uvedl v minulosti. „Plíce mám naprosto čisté, právě proto, že kouřím. Nedávno jsem byl na rentgenu a tam se mě ptali, jestli jsem nekuřák. Prostatu mám jako panic. Pokud se zdraví měří kvalitou prostaty, tak jsem naprosto zdráv,“ říkal Zeman s úsměvem na tváři v dubnu 2015.

Tehdy to bylo při návštěvě Středočeského kraje, kdy ještě nebylo jisté, zda bude kandidovat na Hrad i podruhé. Zeman však píše na Hradě i svou druhou prezidentskou kapitolu a čas letí - 28. září oslaví hlava státu již své 75. narozeniny. Budou však přece jen o něco jiné než ty předchozí.

Kouří méně, nehoduje

Zeman si sám před časem postěžoval, že trpí nechutenstvím, a „nevoní“ mu hlavně maso. Což bylo u notorického milovníka ovaru, jitrniček a dalších zabijačkových pochoutek překvapivé.

Prezident se tak prý v poslední době soustředí na sladká jídla a také na omezení kouření, protože i to přispívá k jeho nechutenství. „Omezil jsem kouření z 60 na 40 cigaret denně a považuji to za velký úspěch,“ řekl nyní v pořadu Blesku. Od toho, jak dříve prozradil, si sliboval, že přestane hubnout. To se mu ale zřejmě moc nedaří.

Video  Ředitel Ústřední vojenské nemocnice Miroslav Zavoral prozradil, jak je na tom prezident se zdravím.  - Blesk: Martin Sekanina
Video se připravuje ...

Co ho na Hradě trápilo

Kromě operace zubů a operace kolene po nočním pádu mu byla v roce 2013 – tedy hned v prvním roce, kdy se ujal funkce – diagnostikována neuropatie. Jde o onemocnění nervových zakončení na nohou, které má souvislost s cukrovkou.

Na Hrad šel Zeman bez hůlky, brzy se ale stala jeho nutnou pomůckou... Roku 2015 začal mít potíže se sluchem, k nimž se sám přiznal. „Mně nedávno lékaři diagnostikovali čtyřicetiprocentní ztrátu sluchu,“ vysvětlil na tiskové konferenci, proč potřebuje, aby mu dotazy novinářů tlumočil mluvčí.

Loni absolvoval drobný operativní zákrok kvůli zánětu v dutině ústní. Jinak spekulace o zdraví spíše setrvale odmítal, kromě přiznání, že nohy nejsou, co bývaly. V dubnu letošního roku Zeman připustil, že někdy vrávorá také kvůli náhlým poklesům krevního tlaku. To, že potřebuje komplexní vyšetření, ale řekl až Blesku.

Video  Klepající se ruka Miloše Zemana. Prezidenta čeká vyšetření  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

luder ( 28. září 2019 19:03 )

Tady se podívejte, jaké nemoci prezident Havel prodělal:
*** operace hemeroidů *** těžký zápal plic, zánět pohrudnice a absces na plicích *** podezření z recidivy onemocnění z roku 1983 *** operace břišní kýly *** chirurgické odstranění podkožní hnisavé výdutě *** „plánovaný chirurgický zákrok“ *** zlomené žebro po pádu ***léčba virového onemocnění komplikovaného zánětem plic *** akutní operace kvůli náhlému krvácení z polypu v ústní dutině *** zápal plic *** odstranění poloviny pravé plíce kvůli zhoubnému nádoru *** lehký průduškový zánět *** zvýšené teploty *** viróza horních cest dýchacích *** porucha ventilace v pravé části plicního laloku *** plastická operace, která zacelila otvor v kůži na krku po tracheotomii *** těžká operace tlustého střeva s pooperačními komplikacemi *** tracheotomie *** plastická operace, která zacelila otvor po tracheotomii *** operace, která zacelila vývod tlustého střeva *** porucha provzdušnění pravého středního laloku plic, opět tracheotomie *** porucha srdečního rytmu, začínající zápal plic *** viróza horních cest dýchacích *** porucha srdečního rytmu, začínající zápal plic *** nachlazení, dva dny domácího léčení *** začínající zápal plic včasná léčba zažehnala *** náhlý zánět průdušek při zahraniční cestě, třináct dní ve Vojenské nemocnici *** lehká srdeční arytmie, hospitalizace; ** nachlazení, jedenáct dní ve Vojenské nemocnici a domácí léčba v Lánech *** nevzdušnost části pravé plíce, léčba ve Vojenské nemocnici ***
zahleněná část pravé plíce, prezident předčasně ukončil zahraniční návštěvu *** zánět horních cest dýchacích *** lékař preventivně doporučil předčasný návrat z cesty po Asii kvůli dýchacím potížím *** „nalomená kost“ v noze po pádu…

bohdan ( 27. září 2019 15:56 )

Bude lhát do posledního vydechnutí.Zajímalo by mě jestli zemanoidi také věří, že je zdravý.Pokud ano, tak by měli jít na vyšetření také. My ostatní nejsme slepí!!!

xiioma ( 27. září 2019 10:23 )

Kolem prezidenta (každý si může udělat obrázek o jeho zdravotním stavu a fyzické kondici sám z dostupných záběrů) bude vždy mlha. Soudem uznaný lhář nezná slovo "PRAVDA". Stejně, k čemu by nám ta skutečná pravda byla... Tohoto pána jsem za prezidenta nevolila a myslím, že už i někteří, kteří ho volili, se dnes stydí.... Já ne. Ale je mi hanba, že nás reprezentuje tento člověk se svými pseu­dode­mokra­tický­mi názory, který je obklopen různými individui bez prověrky a pochlebovači komunistických diktátorů. Neúcta k lidem a ústavě je patrná na každém kroku. Nepřeji mu nic - ani zdraví ani nemoc. Karma je totiž neomylná sama o sobě.

cepp ( 27. září 2019 09:05 )

Vsaďte se, že do Bohnic na kontrolu nepojede!

luder ( 27. září 2019 08:43 )

Lucie G. Miloš Zeman by za normálních okolností určitě přišel položit květiny, ale logicky nechce, aby vzpomínka na rok 1989 byla opět zneužita k projevům „pohrdání Zemanem“. Místo zpráv o oslavách 30. výročí 17. listopadu by se na první stránky tisku dostali ti, kteří mediálně nejúčinněji urazili prezidenta. Do situace, kdy prezident raději zůstane doma, nás tedy dostali právě ti, co si o sobě z nepochopitelných důvodů myslí, že jsou slušnější než Miloš Zeman, a potom se před novináři předvádějí v trapnostech. Nedat jim příležitost zastínit tento svátek vlastní exhibicí mi připadá rozumné. Všichni víme, že se na Národní třídě nejednalo o masakr. Význam této událost nespočívá v počtu obětí, ke kterým naštěstí nedošlo. Na druhou stranu je dobré se zamyslet a srovnat, kam se Evropa od té doby dostala. Potlačení nepokojů v Katalánsku nebo brutalita francouzské policie proti protestujícím Žlutým vestám je určitě posun k horšímu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa