Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Prezident skončil náhle v nemocnici. Bere jen léky na cholesterol, uklidňuje Trumpův lékař

Autor: ČTK - 
19. listopadu 2019
11:02

Americký prezident Donald Trump netrpí bolestmi hrudníku ani jinými akutními zdravotními potížemi a důvodem jeho sobotní návštěvy ve vojenské nemocnici Waltera Reeda byla rutinní prohlídka. Podle agentury Reuters to v pondělí uvedl prezidentův lékař Sean Conley.

Trumpova nečekaná návštěva vojenské nemocnice na předměstí Washingtonu vedla k řadě spekulací ohledně zdravotního stavu 73letého prezidenta, který obecně nedbá na rady lékařů, že by měl zhubnout a cvičit. Proslýchalo se mimo jiné, že prezident si stěžuje na bolesti na hrudi, což by mohlo naznačovat problémy se srdcem.

„Navzdory jistým spekulacím prezident nemá bolesti na hrudníku ani nebyl vyšetřován či léčen s žádnými naléhavými zdravotními problémy,“ napsal v prohlášení vydaném Bílým domem Trumpův lékař. „Abych byl konkrétnější, prezident neabsolvoval žádné speciální kardiologické ani neurologické vyšetření,“ konstatoval Conley.

„Jednalo se o rutinní, plánovanou prohlídku, která je součástí preventivní péče, jež je prezidentovi poskytována,“ dodal lékař. Trump podle něj stále užívá lék na snížení hladiny cholesterolu, která mu nyní byla naměřena nižší než při poslední, únorové prohlídce. Tehdy lékaři označili prezidentův zdravotní stav za velmi dobrý.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gejzovic ( 19. listopadu 2019 11:37 )

jsem zvedav jestli americane budou mit strach o jeho zdravotni stav tak jako cesi

Zobrazit celou diskusi