Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zeman promluvil o nástupu do špitálu. Co ho tam čeká a odejde do politického důchodu?

Autor: jt, vei - 
17. října 2019
20:38

Prezident Miloš Zeman (75) ve čtvrtek nastoupil na čtyřdenní pobyt do Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) v pražských Střešovicích. A znovu ho doprovodila jeho dcera Kateřina (25), která se kvůli jeho zdraví vrátila z britských studií do Česka. Zeman o důvodu svého nástupu promluvil na TV Barrandov. A reagoval i na dotaz, zda se kvůli zdraví chystá odejít na předčasný odpočinek.

Miloš Zeman by měl v nemocnici být až do neděle. To, že se tam po zářijovém komplexním vyšetření vrátil, a to dokonce na několikadenní hospitalizaci, vyvolalo novou vlnu spekulací. Půjde tentokrát o něco vážného? Proč tam Zeman na čtyři dny nastoupil? A zvládne vůbec 23. října dorazit do Sněmovny, jak původně sliboval?

„Ve středu vystoupím na plénu Poslanecké sněmovny s tématem návrhu zákona o státním rozpočtu. No a jistě uznáte, že mám právo na pár dní času, a já jsem vyhověl přání svého ošetřujícího lékaře,“ uvedl Zeman ve čtvrtek na TV Barrandov v pořadu natáčeném nedlouho předtím, než odjel do ÚVN ve Střešovicích.

Jeho ošetřujícím lékařem je profesor Miroslav Zavoral, ředitel střešovické nemocnice. „Ten mi říkal: Pane prezidente, co kdybyste si ke mně šel na tři dny lehnout, my Vám doděláme tu dehydrataci, dáme Vám infuze a vy budete jako mladík. Tomu se nedá odolat,“ podotkl Zeman v rozhovoru s Jaromírem Soukupem.

Operace? Nic tak vážného, tvrdí Zeman

Spekulace, že prezident musel do nemocnice kvůli něčemu vážnému, možná i operaci, se Zeman pokusil utnout. „Není to nic vážného, je to spíše záminka pro odpočinek. Číst si, spát, přemýšlet a nenechat být vyrušován běžnou prezidentskou agendou,“ tvrdí.

Spekulantům pak Zeman vzkázal: „Až jim bude 75 let, tak si i oni rádi na čas lehnou do nemocnice, aby se osvěžili a vyšli z té nemocnice, no, dejme tomu, jako sedmdesátníci.“

„Andreješ Babiš“ a vzkaz „blbounům nejapným“

Soukup se Zemana ptal i na to, zda uvažuje o předčasném odchodu na odpočinek. „Za 3,5 roku jistě ano, blbouni nejapní bohužel mají smůlu. No a protože jsem prognostik a protože už teď se jinde spekuluje o prezidentských kandidátech, tak já jsem pouze vyjádřil jako prognostik s určitým časovým přesahem svůj názor,“ dodal Zeman.

Zeman během Soukupova pořadu na své zdraví poukázal ještě několikrát. „Zdraví má člověk jenom jedno a má si ho šetřit,“ uvedl obecně. Když premiéra Andreje Babiše překřtil na „Andreješe“, reagoval na to slovy: „Dneska se nějak přeříkávám, pane Soukupe, další důvod dát si tu infuzi.“

Video  Jiří Ovčáček o zdravotním stavu prezidenta Zemana  - Vera Renovica, Mária Rušinová
Video se připravuje ...

Prezidenta ve čtvrtek do špitálu přivezl před 13. hodinou prezidentský superb. Ještě stihnul zamávat novinářům a stiskl si ruku právě se šéfem ÚVN Zavoralem.

Zemana prý čeká i rehabilitační chůze

A pak zmizel uvnitř kliniky. „Rekondiční pobyt v sobě bude zahrnovat posílení pohybových stereotypů, rehabilitaci chůzí, aplikaci příslušných fyziatrických metod a vyvážené výživy,“ napsal Blesku náměstek ředitele ÚVN Ivan Jeřábek.

Prezident prý chce být fit na oslavy 28. října. „V žádném případě nejde o nic akutního, o žádný vážný zdravotní problém, kdy by bylo potřeba lékařského zákroku. Pan prezident má naplánován rekondiční pobyt, který bude zahájen ve čtvrtek odpoledne a potrvá do této neděle,“ řekl Blesku hradní mluvčí Jiří Ovčáček ve středečním rozhovoru.

Přísně střežená složka

Podle zdroje Blesku přímo z nemocnice je karta nejhledanějšího muže Česka prý přísně střežená. Dokonce si má údajně vedení ústavu hlídat i lékaře, kteří se pod heslem do dokumentace v počítači dostanou.

Ředitel nemocnice Zavoral po Zemanově komplexním vyšetření konstatoval, že nenašli žádný závažný problém. „Až na známky mírné dehydratace a určité únavy,“ podotkl v září. Dehydrataci pak u Zemana řešili zmiňovanými infuzemi.

Dcera Kateřina je oporou

Kvůli starostem o tatínkovo zdraví se do Prahy na nějaký čas vrátila z Velké Británie i Zemanova dcera Kateřina, která v ostrovní zemi studuje. „Je to dočasný pobyt, aby byla s tatínkem, dodala mu sílu a byla mu oporou,“ řekl také Ovčáček Blesku. Podle něj mu „nesmírně pomáhá“.

Video  Příjezd Miloše Zemana do nemocnice: Nechyběla an idcera Kateřina, prezident nastoupil na 4 dny do Střešovic  - FTV Prima
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

hrnan ( 18. října 2019 21:48 )

Pán Havel seš větší kurwwa než Bureš

hrnan ( 18. října 2019 21:43 )

Není nad svobodu 😁😁😁😁😁

Vs55 ( 18. října 2019 20:31 )

Nahlásila jsem tě.

Vs55 ( 18. října 2019 18:55 )

Nerudo. Vyčnívat že prezident koulí oky, o zvonku a tohle. Kdo ví jak vypadáš sám.
Styď se.

Vs55 ( 18. října 2019 18:52 )

Přeji zlepšení zdravíčka.
Proč není u Gottových diskuze? Pro tu sem jdu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa