Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zeman šil do Horáčka za pomluvu. Útočil i na „škodícího“ Hřiba a „hysterku“ Gretu

  • Autor: simao,vr - 
    Aktualizováno -
    23. 9. 2019
    07:15
    23. 9. 2019
    05:02

    Miloš Zeman v nedělním pořadu S prezidentem v Lánech promluvil o abolici pro Andreje Babiše (ANO), která by se týkala i premiérovy rodiny včetně manželky Moniky. Potvrdil, že oslaví doma 17. listopad 1989, jakkoli pomohl jeho dceři Kateřině a synovi z prvního manželství Davidovi. Na veřejnost nepůjde - prý i kvůli „fašistické úderce“. A opět se rozpovídal o demonstrantech z Letné či Gretě Thunbergové, kterou označuje za „hysterku“. Koho dál pozurážel?

  • 1.Zeman kromě Babiše chystá abolici i Monice

    Jiné téma rozhovor Blesku s prezidentem Milošem Zemanem otevřít nemohlo. Případnou abolicí pro premiéra Andreje Babiše (ANO) v případě kauzy Čapí hnízdo totiž Zeman pořádně rozvířil dění na české politické scéně.

    „Abolice je součástí ústavy. Jestliže je tedy prezidentovi odnímáno právo ústavní nástroj použít, pak právě ten, kdo toto právo odnímá, jedná protiústavně,“ vzkázal Zeman svým kritikům.  

    Celý záznam pořadu S prezidentem v Lánech najdete ZDE

    Prezident věří, že je premiér Babiš nevinen, zároveň by se abolice týkala mj. i premiérovy ženy Moniky či dcery z prvního manželství Adriany Bobekové„Samozřejmě celé rodiny, protože by bylo nesmyslné dát abolici Andreji Babišovi a nedat ji těm rodinným příslušníkům,“ potvrdil Zeman.

    Prezident pak apeloval: „Nezapomínejte, že v této chvíli žádná abolice nebyla vyhlášena. A my už se někdy chováme, jako kdyby vyhlášena byla.“ Upozornil také, že je „svým způsobem“ na Andreji Babišovi, zda by případnou abolici přijal. Premiér ji totiž musí spolupodepsat, případně pověřit jiného člena vlády, ať to učiní. A Babiš, který je teď v New Yorku, vzkázal, že by abolici nepřijal.

    Video  Miloš Zeman k abolici  - Blesk TV
    Video se připravuje ...

  • 2.Vrátil úder „hyeně“ Polčákovi za „přání smrti“

    Se spory kolem abolice jsou i spjaté četné kritické komentáře na Zemanovu adresu. Jeden se však vymykal. Europoslanec Stanislav Polčák (za STAN a TOP 09) totiž na Zemana udeřil obzvlášť tvrdě s přáním: „Doufám, že nejvyšší státní zástupce rozhodne o zrušení usnesení městského státního zastupitelství až v samém závěru lhůty. Můžeme si jen přát, že souboj Zeman vs. Zeman do té doby rozhodne příroda.“ 

    „Tak samozřejmě, že to myslel, že si přeje moji smrt, ale protože není příliš zajímavý, tak já bych se jenom vrátil k první části jeho názoru - a to je, že Pavel Zeman zruší ono rozhodnutí Šarocha a Erazíma těsně před uplynutím lhůty, kdy teda já už zřejmě budu podle jeho názoru mrtvý. Toto je, protože Polčák je opoziční poslanec, europoslanec, jasný důkaz zpolitizování celého tohoto případu,“ reagoval Zeman pro Blesk. 

    Polčáka pak nepřímo označil za hyenu. „Víte, mezi lidmi pobíhají i hyeny a musíme se smířit s tím, že život není park, že život je džungle, a že v té džungli se občas nějaká hyena objeví,“ doplnil Zeman. Europoslanec kontroval tvrzením, že o politizaci případu se stará především prezident a že to on je „vůdce smečky“ hyen.

    Video  Miloš Zeman o kriticích jeho slov o abolici  - Blesk TV
    Video se připravuje ...

  • 3.„Škodící“ primátor Hřib to schytal

    Od Zemana to schytali však i další politici. Do primátora Prahy Zdeňka Hřiba (Piráti) se opřel za jeho komentáře směrem k Číně a záměr upravit partnerskou smlouvu hlavního města s Pekingem. Hřib uznává nezávislost Tchaj-wanu a nesouhlasí s politikou jedné Číny.

    „Podle mě je to hrubá politická chyba. I když lituji čínské reakce, myslím si, že dokáží poznat její příčiny,“ vzkázal primátorovi Zeman. Čínského prezidenta Si Ťin-pchinga považuje za svého přítele. „Jestliže pan primátor Hřib škodí jenom Praze, je to věc jeho a Pražanů. V tomto případě škodí České republice,“ dodal Zeman.

    Video  Zeman o šikaně českých podnikatelů v Číně  - Blesk TV
    Video se připravuje ...

  • 4.„Hysterka“ Greta a klimatický fanatismus

    Zeman se tradičně opřel i do klimatické aktivistky Grety Thunbergové. „Zatímco někteří považují Gretu Thunbergovou za téměř světici, já ji pokládám za hysterku, která by měla chodit do školy,“ udeřil opět Zeman.

    A to, když promluvil o současných hrozbách a o tom, jaká je dle něj nyní největší. „V reálné politice je těch hrozeb vždycky hodně, vždycky moc. Kéž by alespoň jedna z nich ubyla. Největší? Teď mě možná budete pokládat za drobátko naivního, ale já si vzpomenu na svoji profesi prognostika. Tato hrozba je spíše dlouhodobá než krátkodobá a je to hrozba klimatického fanatismu,“ míní Zeman.

    Mladá švédská aktivistka Greta Thunbergová Mladá švédská aktivistka Greta Thunbergová | Reuters

  • 5.Horáčkova „pomluva“ a Zemanova obrana

    Zemanův někdejší rival z prezidentské volby Michal Horáček v souvislosti s blížícím se výročím 30 let od sametové revoluce zavzpomínal na Zemanovo vystoupení na Letné a Blesku řekl: „Pokud se týká Miloše Zemana, ten se vůbec nezúčastnil revolučního dění nijak. My jsme ho pozvali na letenskou pláň, aby měl projev. Ten projev byl vynikajícím způsobem přednesený a vzbudil velkou odezvu včetně mojí, já jsem za ním potom šel a říkal jsem: To se vám povedlo, pane inženýre, to bylo skvělý. Povídal tam o tom, jak jsme zaostalí a zoufalí jako země, například jak jsme někde ve vzdělávání za Nepálem.

    „Než jsme dojeli do Občanského fóra, tak už tam přišli lidi a říkali: My jsme to ověřovali a ona z toho skoro nic nebyla pravda, co tam pan Zeman říkal. Tak mu to později řekli a slavná jeho odpověď na to: No dobře, možná to nebyla pravda, ale fungovalo to, že jo,“ opáčil Horáček. 

    „Zřejmě kvůli zatrpklosti z toho, že to prohrál, dokonce třetí, nebo čtvrtý, tak toto je pomluva. Ta čísla byla odvozena například z ročenek UNESCO a z dalších dostupných materiálů. No a že to fungovalo, to je pravda. Chcete-li, aby  vaše země prosperovala, tak musíte varovat před její zaostalostí. A přesně to jsem udělal,“ vzkázal Horáčkovi prezident.

    Video  Miloš Zeman o výročí 30. 17. listopadu 1989  - Blesk TV
    Video se připravuje ...

  • 6.17. listopad a „fašistická úderka“

    V souvislosti se 17. listopadem Zeman připomněl, že protestovat do ulic půjdou letos lidé, kteří samet nezažili či se osobně neúčastnili. On zopakoval, že se dění na Národní třídě v roce 1989 účastnil.

    „Já jsem na té Národní třídě byl, pak jsem se tedy se svou tehdejší přítelkyní byl schovat do Mikulandské ulice, kde část demonstrantů zabočila,“ vzpomínal Zeman. 30. výročí od sametu však oslaví doma.

    17. listopadu na Národní třídě skončila v koši i kytice od prezidenta Zemana 17. listopadu na Národní třídě skončila v koši i kytice od prezidenta Zemana | Blesk/David Malík

    „Byly to krásné dny, rád na ně vzpomínám. A možná právě proto nepůjdu vzpomínat veřejně, protože tam se určitě zase objeví ta, dle mého názoru, fašistická úderka Kaputin, která bude házet květiny do odpadkových košů,“ udeřil opět Zeman a připomněl kytice od něj či premiéra Babiše, které loni skončily v koši.

    Zeman v pořadu Blesku mluvil mimo jiné o tom, že sametová revoluce pomohla i jeho dětem. Syn z prvního manželství David mohl bez problémů vystudovat na lékaře, dcera Kateřina dnes může studovat v zahraničí. 

    „Moje dcera studuje v Londýně na univerzitě, což by jistě nemohla, kdyby nebyla sametová revoluce. No a můj syn je lékařem, což by možná mohl být, ale je otázka, zda vzhledem k pochybnému charakteru jeho otce by mu komunistický režim dovolil vystudovat medicínu,“ podotkl Zeman.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

prciprcicky ( 23. září 2019 18:17 )

konecne vytejkas

hejhej ( 23. září 2019 15:27 )

K Horáčkovi - vekslákovi nemá cenu vyjadřovat. Hřib a celá pirádská strana zatím jenom škodí. A ta hysterická děvenka je ubožák a spolu s ní ti,kteří organizují stávky proti klimatu.
Zadky si vozí v autech, lítají letdaly, používají umělé hmoty, stávka nic nevyřeší. Hlavně, že v Ostravě byly dny NATO - kolik exhalátorů zasvinili letadla přeety do Ostravy a zpět a během " předvádění".
Pan prezident má opět pravdu !!!!

milan1959 ( 23. září 2019 12:04 )

Zeman? To neznám. Co to je?

badot ( 23. září 2019 11:13 )

Neboj houslisto, příroda brzy zapracuje a vše zařídí...

Avada-kedavra ( 23. září 2019 10:46 )

P.Zeman je pašák že mluvi jen pravdu a lidem ze srdce!❤
Mame ho radi at si demožumpa zelená vzteky a plná žluče třeba bezmocí pochcípá😁😁😁😜😜😜😜😂😂😂 a to tele mongoloidní? Stejná žumpa jako ti dva na obrazku mimo p.Zemana🤮🤮🤮🤮

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa