Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Manželku měl v rychnovské restauraci střelit do hlavy místní novinář: Žena zemřela v nemocnici

Aktualizováno -
12. července 2019
12:29
Autor: ČTK, dce - 
12. července 2019
06:29

Při střelbě v restauraci v Rychnově nad Kněžnou byla ve čtvrtek večer těžce zraněna žena. Policie zadržela muže, který je z činu podezřelý. Podle Deníku je střelcem místní novinář. Žena zranění v nemocnici podlehla.

Oznámení o střelbě přijala policie krátce po 20:00. "Na místo vyjel okamžitě kompletní výjezd kriminalistů, kteří zde stále pracují a zajišťují veškeré informace a důkazy potřebné k objasnění tohoto činu," uvedla hodinu před půlnocí policejní mluvčí Ivana Ježková.

"Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že 49letý muž z Rychnovska zaútočil svojí legálně drženou krátkou střelnou zbraní na svoji 47letou manželku, která bohužel následkům střelného poranění po převozu do nemocnice podlehla," uvedla policejní mluvčí v pátek.

Svědci a lidé obeznámení s případem Deníku potvrdili, že střelcem je místní novinář. Co ale otřesnou událost způsobilo? Podle informací TN.cz se manželský pár pohádal poté, co žena manželovi oznámila, že se chce nechat rozvést - pár má mít tři děti, dvě dospělé a jedno třináctileté.

„Stál jsem proti tobě, když jsi řekl: Zabil jsem svou ženu, zavolejte policii. To si budu pamatovat napořád,“ napsal na facebookový profil rychnovského novináře, který má za střelbou stát, kuchař restaurace, kde se tragédie odehrála. "Tři děti teď nebudou mít ani jednoho rodiče! A nás všechny ohrozit?" dodal.

"Ke střelbě došlo v zadním odlehlém prostoru baru, kde dvojice byla sama. V ostatních prostorách se v tu dobu nacházelo dalších 13 osob, které okamžitě restauraci opustily. Policii na místo okamžitě zavolal personál baru. V době příjezdu první hlídky byl útočník na místě a při zadržení nekladl žádný odpor," doplnila mluvčí s tím, že policie muže plánuje v pátek obvinit ze zvlášť závažného zločinu vraždy a zároveň kriminalisté předají státnímu zástupci podnět na jeho vzetí do vazby.

Rodinná rozepře byla tento týden důvodem střelby také v Kostelci nad Labem. Ve středu večer tam šestapadesátiletý muž postřelil dvaaosmdesátiletou ženu z legálně držené zbraně. Muž je v policejní cele, policie jej podezírá z pokusu o vraždu.


verka1 ( 12. července 2019 19:32 )

Rozvod, kam by šel bydlet, platit alimenty... Radši zabít a jít do vězení.
Nebo měl manželku rád a neunesl rozvod.

Pollo ( 12. července 2019 17:46 )

Důsledky toho, že zbrañ může mít každý magor, co nezvládne ani hádku se starou.

housIista ( 12. července 2019 16:22 )

Že nešel raději vystřílet Hrad.

ivoadler ( 12. července 2019 15:43 )

Co to, co to? V každé slušné společnosti se střílí novináři, ne jejich manželky!

montevideo ( 12. července 2019 13:24 )

No jo, novinář. Pokud někdo neumí vůbec nic a není ani schopen se nic naučit, stane se novinářem. Pak to takto dopadá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání