Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zdrcená vnučka promluvila o tragédii v Prešově: Dědeček zemřel, babička bojuje v nemocnici

Autor: chal - 
9. prosince 2019
18:28

Na sociálních sítích se začínají objevovat svědectví pozůstalých po obětech zesnulých při výbuchu prešovského paneláku. Patří mezi ně i Tamara, jejíž rodina při výbuchu přišla o vše. Tamařin dědeček dokonce zemřel. Vnučka se s ním dojemně veřejně rozloučila.

Záchranáři zatím potvrdili osm obětí výbuchu plynu v prešovském paneláku. Pozůstalí kromě ztráty příbuzných musí řešit i existenční potíže, vždyť řada z nich při explozi a následném požáru přišla téměř o vše. Mezi truchlící patří i prešovská rodačka Tamara, která nyní žije v Bratislavě.

V domě bydlela její maminka a prarodiče. Dědeček při výbuchu bohužel zemřel a babička skončila v nemocnici. Z jejich bytu ve 12. patře, které patří k těm nejhůře zasaženým, prakticky nic nezůstalo. Tamařina maminka Adriana žila o pět pater níž, takže přišla „pouze“ o střechu nad hlavou. Rodina je nyní v nouzi a prosí lidi o pomoc.

Adriana prostřednictvím dcery poslala veřejnosti vzkaz. „Děkujeme vám všem za projevenou empatii a vaši snahu pomoct nám, nesmírně si toho vážíme. Mamka je stabilizovaná a otec bohužel zemřel. Rodiče při nehodě přišli o všechno a otec i o to nejcennější, o svůj život. Pokud nám dokážete pomoct, klidně i jediným eurem, budeme vám navždy zavázáni,“ sdělila.

Video  Výbuch paneláku v Prešově  - CCTV/Facebook
Video se připravuje ...

Milovanému dědečkovi Tamara poslala do nebe dojemnou zprávu. „Láska je jediná věc, kterou jsme schopní vnímat, která přesahuje čas a prostor. Možná bychom jí měli věřit, i když jí ještě úplně nerozumíme,“ napsala.

Mezi oběťmi neštěstí je i Mária, oblíbená učitelka z místní základní školy a prešovská rodačka. „Byla skvělou učitelkou nejen pro své žáky. Učila i nás, abychom si své práce vážili a měli ji rádi. Dlouholeté zkušenosti nám podávala s takovou radostí, s jakou se podává dar. Obdivovali jsme její životní vitalitu, lidskou vyrovnanost a pohodu,“ napsali Máriini kolegové na facebook. Zesnulá působila v pedagogickém sboru školy téměř sedm let, byla také oblíbená mezi žáky a jejich rodiči.

Mária v Prešově prožila téměř celý život. Angažovala se v ochotnickém divadle, věnovala se klubu důchodců, tanci a turismu. „Velmi nám chybí. Nejen nám, ale i své rodině, synovi a vnučce. Její odchod byl tragický a nečekaný. Nestihli jsme se s ní ani rozloučit a povědět jí, jak ji máme rádi. Budeme s láskou vzpomínat na všechny milé chvíle strávené s naší Maruškou. Čest její památce,“ uzavřeli.

Město Prešov zřídilo účet, kam mohou lidé posílat finance na pomoc obyvatelům domu. Jeho číslo, na které můžete přispět i vy, je SK90 7500 0000 0040 0859 1229, variabilní symbol 6122019.

Video  Výbuch plynu v paneláku v Prešově  - Facebook
Video se připravuje ...

karlos107 ( 10. prosince 2019 18:32 )

Vyhul deme.n.te

karlos107 ( 10. prosince 2019 12:40 )

Taky jsem s toho zdrcený

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání