Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

VIDEO: Řidič tiráku zdemoloval čerpací stanici na Moravě: Přišel o papíry i o kamion!

Kamion zdemoloval čerpací stanici.
Kamion zdemoloval čerpací stanici.  (Autor: Policie ČR )
Autor: VaB - 
26. listopadu 2019
16:04

Škodu za více než milion korun způsobil sedmapadesátiletý řidič kamionu s návěsem, který zdemoloval svým vozem část čerpací stanice u obce Žešová na Prostějovsku. Stalo se to poté, co narazil do dvou výdejních stojanů pohonných hmot. Nikdo nebyl zraněn. Řidič byl s největší pravděpodobností pod vlivem alkoholu.

Protože neměl peníze na úhradu vysoké kauce, policisté na místě zajistili jeho vozidlo, informoval v úterý ČTK prostějovský policejní mluvčí František Kořínek. 

Nehoda se stala v pondělí odpoledne. „Sedmapadesátiletý cizinec z dosud přesně nezjištěných příčin nezvládl řízení a levou zadní částí návěsu narazil do betonového sloupu a dvou výdejních stojanů pohonných hmot. Výše škody způsobené na zařízení čerpací stanice a návěsu byla předběžně vyčíslena na více než jeden milion korun," uvedl policejní mluvčí. 

Video Kamion zdemoloval čerpací stanici. - Policie ČR
Video se připravuje ...

Odborné dechové zkoušce nebyl řidič schopen se podrobit a odběr biologického materiálu opakovaně odmítl. „Známky ovlivnění alkoholem však vykazoval, což potvrdila i orientační dechová zkouška. Proto na místě přišel o řidičský průkaz. Protože se jednalo o cizince a hrozilo nebezpečí, že by se řešení situace vyhýbal, byla stanovena kauce ve výši 30.000 korun," uvedl mluvčí. Protože řidič neměl peníze k zaplacení kauce, zajistili policisté na místě jeho vozidlo. Okolnosti nehody policie vyšetřuje. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání