Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Britská policie zatkla Čecha Zdeňka P. (28): Zabil prý u Leedsu motorkáře!

Britská policie (Ilustrační foto)
Britská policie (Ilustrační foto)  (Autor: Reuters)
Autor: DH - 
20. listopadu 2019
20:52

Policisté z Leedsu ve Velké Británii přiletěli do Prahy, aby tu zatkli Čecha Zdeňka P. Muž žijící v cizině měl údajně nedaleko obce Sherburn-in-Elmet autonehodu, při které přišel o život motocyklista. Podle tamní policie ale před trestním stíháním uprchl do České republiky. 

Nehoda se stala v ulici Coldhill Lane na okraji obce Sherburn-in-Elmet v říjnu 2018. Motorkáře a otce dvou dětí Iana Stewarta (†63) srazila Škoda Octavia. Muž utrpěl při incidentu vážná zranění a byl letecky transportován do nemocnice v Leedsu. Tam následujícího dne podlehl svým zraněním.

O případu obsáhle informoval britský tisk. Ten také uvedl, že mužem zodpovědným za nehodu by měl být tehdy 28letý Čech Zdeněk P. z Leedsu. Policisté ho zadrželi, ale posléze byl vyšetřován na svobodě.

Obvinění na Zdeňkovu adresu zaznělo v červnu. Muž ale mezitím opustil Velkou Británii. Podle tamní policie to učinil proto, aby se ukryl v České republice před stíháním. Britové na Zdeňka nakonec vydali evropský zatykač. Na jeho základě si pro něj v pátek přiletěli do Prahy. 

Po návratu do Anglie putoval Zdeněk P. před soud a potom do vazby, kde bude čekat na pozdější proces. Stíhán je za nedbalost při řízení se smrtelným následkem. Podle zpráv britských médií u soudu řekl, že se cítí nevinen. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání