Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rodiče přišli při děsivém požáru o čtyři děti: Potom je zatkla policie!

Autor: ital - 
8. února 2019
20:17

V úterý v noci došlo v britském městě Stafford k rozsáhlému požáru rodinného domu, při němž zahynuly 4 děti. Vyděšená sousedka slyšela jejich křik. Zoufalá matka, jíž se podařilo uniknout, zvonila na sousedy a volala o pomoc. Otec vyskočil s nejmladším synem v náručí z okna. Zbylým dětem ovšem pomoci již nedokázali. Rodiče skončili v péči lékařů. V pátek odpoledne je však oba policie zatkla pro podezření z neúmyslného zabití způsobeného hrubou nedbalostí.

Úterní tragický požár rodinného domu v britském Staffordu otřásl všemi obyvateli. Čtyři malé děti Riley (†8), Keegan (†6), Tilly (†4) a Olly (†3) nestihly před ohněm utéct a všechny v plamenech zahynuly. Nejen rodinní příbuzní, ale i lidé z okolí, kteří rodinu osobně neznali, chodí na místo nehody pokládat svíčky a plyšové hračky jako vzpomínku na zesnulé děti.

„Odpočívejte v pokoji, krásní andílci. Neznala jsem vás osobně, ale účastnila jsem se při nehodě. Pracuji pro ambulanci a mou povinností bylo poslat k vám potřebnou pomoc. Ničí mě, že jsme vás nedokázali zachránit všechny. Doufám, že vaše rodina zůstane silná a všichni si vás uchovají navždy ve svých srdcích,“ zanechala dojemný vzkaz mezi upomínkami dispečerka záchranné služby Lamara Shelleyová.

Více než 1 800 lidí rovněž přispělo do sbírky pro rodinu, jejíž dům poničil požár, který s největší pravděpodobností vznikl explozí plynu. Od úterka se již vybralo téměř 850 000 Kč. Rodiče Natalie Unittová (24) a Chris Moulton (28) i s jejich nejmladším synem Jackem skončili v péči lékařů. Otec utrpěl popáleniny a matka se nadýchala zplodin. Zranění ani jednoho však nejsou život ohrožující.

V pátek odpoledne však oba z rodičů zatkli policisté. V prohlášení staffordské policie stojí: „Strážníci provedli v pátek okolo půl druhé odpoledne dvě zatčení, která souvisí s úterním požárem ve Staffordu. Na základě vyšetřování týkajícího se pravděpodobné příčiny vzniku požáru, jsme zadrželi 24letou ženu a 28letého muže za neúmyslné zabití z hrubé nedbalosti. Oba jsou v současné době ve vazbě.“

petrw ( 10. února 2019 10:34 )

se nedivim ze jim pak odebiraji deti nejen v Norsku

nika70 ( 9. února 2019 00:38 )

Tak podle počtu dětí v tak nízkém věku matky to jasně hovoří o nižší sociální třídě. Těm bych nesvěřila ani plyšovýho medvěda. Ti umí jen šu.kat. Ne být zodpovědnými rodiči.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání