Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Pod automobilem se propadla silnice: Poškozený horkovod uvařil posádku zaživa

Autor: chal - 
19. listopadu 2019
22:01

Neuvěřitelně krutou smrtí zemřeli dva muži z ruského města Penza. Dvojici se stala osudnou havárie teplovodu, když se před Ladou, kterou řídil jeden z nešťastníků, v silnici otevřela jáma, která vůz pohltila. Do auta pak začala stříkat vařící voda z poškozeného potrubí teplovodu a oba muže doslova uvařila zaživa.

Smrt lidí v souvislosti s nehodami teplovodů není v Rusku ničím výjimečným. Vařící voda stříkající na ulici z prasklého potrubí si každý rok připíše několik obětí. Další dva lidi voda zabila v úterý ráno ve městě Penza asi 700 kilometrů jihovýchodně od Moskvy.

Šlo o muže, kteří jeli po jedné z tamních ulic ve voze Lada Largus a zastavili se nad místem, z něhož škvírou v asfaltu unikala vodní pára. Řidič ani spolujezdec si toho však bohužel nevšimli a nestihli odjet pryč. Jejich auto pak vmžiku zmizelo v kráteru, na jehož dně je čekala smrt.

Vznik jámy pravděpodobně způsobila právě havárie teplovodního potrubí, které pod silnicí vede. Poškozená trubka, ze které v díře stříkala vařící voda, se pro dvojici stala smrtící, oba muži se v autě uvařili zaživa.

Podle ruských úřadů byla smrt takřka okamžitá. Podle svědků nehody místem jen několik vteřin před dvojicí nešťastníků bez problémů projel jiný automobil. Když si prý jeho řidič všiml, že ze škvíry v zemi stoupá pára, rychle z místa odjel. Místní úřady nehodu vyšetřují.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání