Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kamarádka vraždícího profesora promluvila: Smrt jeho první manželky byla divná, tvrdí

Autor: DH - 
13. listopadu 2019
18:48

Ruská média uveřejnila rozhovor s bývalou kamarádkou profesora a historika Olega Sokolova (63), který zavraždil svoji čtyřiadvacetiletou milenku a s jejíma rukama v batohu ho chytila policie. Podle ženy byl muž tyran, který všechny ovládal. Navíc zpochybnila způsob smrti jeho první manželky.

To, že měl historik, profesor a celosvětově uznávaný odborník na Napoleona Oleg Sokolov (63) hned dvě bývalé manželky, a dokonce i děti, příliš jeho známých a přátel nevědělo. Vrah studentky Anastázie (†24) své soukromí zkrátka uměl skrývat. Teď ho ale detailně popsala žena, která se v něm skvěle orientovala a znala jak profesorovu první manželku, shodou okolností také Anastázii, tak i jeho dceru.

„S Anastázií (exmanželkou, pozn. red.) se poznal, když studovala na škole. Byl jejím učitelem,“ popsala žena, která si přála zůstat v anonymitě. „Byla to něžná dívka, Sokolov si jiné nevybíral. Všechny jeho ženy musely být kompletně pod jeho kontrolou. Jakmile ukázala jeho partnerka nějakou iniciativu, okamžitě ji vyměnil,“ přiblížila charakter profesora jeho bývalá kamarádka.

Podle ní uměl muž hluboce milovat, když si někoho pustil k tělu. Byl ale také velmi majetnický a uměl se pořádně rozčílit. Jeho vztahy tak neměly dlouhou trvanlivost. S Anastázií to ale bylo jiné, dokonce mu porodila i dceru. K té se ale prý nechoval dobře. „Když byla větší, přišla za Olegem a on ji se slovy: „Bonjour, mademoiselle“ poplácal po hlavě. Pro něj byla jen elegantní malá služebná,“ popsala.

Po čase přišlo nevyhnutelné a manželé se rozvedli. „Oleg jednou řekl přesně to, co teď u soudu. ,Stala se zuřivou, udělal jsem z ní šílence.' Nejspíš proto ji vyměnil,“ řekla žena a přiznala, že po rozvodu o Anastázii dlouho neslyšela. Nakonec zemřela kvůli nádoru na mozku, ale podle kamarádky bylo vše podivné a zvláštní.

 „Nikdy si na nic nestěžovala, nebyla nemocná. Nikdo z našich přátel neví, kde byla pohřbena, nikdo nešel na pohřeb. V kombinaci s Olegovým vyjádřením to bylo divné,“ uvedla.

V rozhovoru na webu MK.ru mimo jiné bývalá kamarádka uvedla, že nechápe, jak mohl Oleg Sokolov někoho rozřezat, jak to tvrdí policie. „Překvapilo mě to. Nemohl naporcovat ani kuře, protože se toho štítil. Odmítal se ho i dotknout a teď šel a rozřezal mrtvolu?! Divné,“ uvedla. Zároveň dodala, že Sokolov mohl tělo čtyřiadvacetileté milenky dlouho ukrývat u sebe doma, i když tam chodili jeho hosté. „Nikdo tam nesměl šmejdit. Oleg vždy určil, kam pověsit kabát, kde se zout, kam si sednout. Všichni ho museli poslouchat,“ dodala žena.

Historik brutálně zabíjel

V sobotu brzy ráno Sokolova vytáhla policie z řeky Mojky v Petrohradu. Měl na zádech batoh a v něm dvě ženské paže a zbraň! V jeho bytě pak detektivové našli hlavu a tělo dívky a zakrvácenou pilu. Ostatky patřily profesorově milence a studentce Anastázii. Podle policie se historik s dívkou pohádali o to, zda jít na oslavu narozenin.

Oleg Sokolov je uznávaným historikem, profesorem a možná největším odborníkem na osobu Napoleona Bonaparte. Sám pořádal historické rekonstrukce bitev a je nositelem francouzského Řádu čestné legie.  

sigmae ( 14. listopadu 2019 01:28 )

ony se obě dvě jmenovaly stejně

fromoutofnowhere ( 13. listopadu 2019 21:42 )

tiez nechapem, dedko a psychopat manipulativny skaredy panovacny

fromoutofnowhere ( 13. listopadu 2019 21:39 )

anastazia bola kto, exmanzelka ci studentka? ci ta studentka bola ta exmanzelka ci kto

sigmae ( 13. listopadu 2019 21:00 )

bojovat s křehkými dívkami to mu šlo...

Ella21 ( 13. listopadu 2019 20:14 )

Hlupka co si našla dědka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání