„Případ nadále šetříme jako dvojnásobnou sebevraždu,“ uvedl včera policejní mluvčí Jan Daněk. Více informací ale odmítl sdělit. Motiv tragické události tak zůstává pro okolí zahalen tajemstvím.

Blesk v úterý u domu zastihl hochovy kamarády a spolužáky, kteří se přicházeli na místo neštěstí s chlapcem rozloučit. „Moc nás to překvapilo. Byl hodný, veselý, dokázal pomoci ostatním,“ vzpomínal jeden z chlapců. Podle jednoho z kamarádů se ale trápil tím, že doma panovaly časté neshody.

Video
Video se připravuje ...

V Janského ulici zemřeli dva lidé poté, co se zřítili z okna. (11. 11. 2019) David Malík

Řeči o sebevraždě

„Byla jsem s ním o velkých prázdninách a říkal mi, že by nikdy nedokázal spáchat sebevraždu,“ dodala kamarádka. Jak na téma sebevraždy přišli, už ale neřekla. Další spolužačka ze základky naopak prozradila, že o sebevraždě se už v minulosti zmínil. „Nebylo na něm nic znát, pořád se smál. V šesté třídě mluvil o sebevraždě. Chodil po zábradlí nahoře v obchoďáku na Lužinách nebo po zábradlí mostu. Měl doma problémy, ale moc o tom nemluvil,“ řekla Blesku.

Na sociální síti se objevila také verze, že chlapec byl vážně nemocný a v sebevraždě hledali s matkou východisko.   

Co mohlo být důvodem dvou sebevražd?

* Řešili tak společně vyhrocené rodinné problémy.
* Hoch v afektu po nějaké konfliktní situaci skočil z okna a máma ho v šoku následovala.    
* Chlapec byl nemocný a s matkou ve společném skoku z okna viděli východisko.

Máte potíže? Je dobré nezapomínat, že pomoc existuje. Obrátit se lze třeba na Linku důvěry 222 580 697.

Pečujete o těžce nemocného člověka a docházejí vám síly? Obrátit se můžete na Poradnu Cesty domů, kam lze zavolat ve všední den mezi 9. a 17. hodinou na číslo 775 166 863.

Fotogalerie
16 fotografií