Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Policie obvinila Juditu z vraždy Tomáše (†16): Ať trpí jako náš syn, vzkazuje rodina

Autor: DH - 
13. listopadu 2019
19:58

Slovenští kriminalisté ukončili vyšetřování smrti šestnáctiletého Tomáše z Žiliny. Zároveň s tím také navrhli obžalovat z vraždy obviněnou Juditu (16), kamarádku zesnulého. Případ už má na stole státní zástupce. Rodina Tomáše žádá přísný trest.

Šestnáctiletý student Tomáš byl zavražděn v polovině května letošního roku, když od pachatele činu utrpěl v jednom ze žilinských bytů více než 50 bodných ran, což vedlo k jeho vykrvácení. Policie nyní z odporné vraždy obvinila jeho dobrou kamarádku Juditu (16) a navrhla ji obžalovat z vraždy.

Podle policie má už spis na stole státní zástupce, který nyní rozhodne, zda teenagerku skutečně obžaluje. Vzhledem k povaze činu je to ale velmi pravděpodobné.

Podle zdroje blízkého vyšetřování Judita zavraždila Tomáše, když k ní stál zády, na sobě měl školní batoh i boty a zřejmě tak z bytu odcházel. Záchranáři, kteří byli na místo přivoláni, ho nalezli v ohromné kaluži krve na sídlišti Vlčince. V krvi prý byly zřetelné stopy bosých nohou. Policie po prohledání místa činu nalezla ve skříni schovaný 31 centimetrů dlouhý nůž s téměř dvaceticentimetrovou čepelí, který ještě Judita pro jistotu omyla.

Dívka údajně do nynějších chvil s policií nepromluvila a komunikuje pouze s pomocí svého právníka. „Poprvé zřejmě promluví až u soudu,“ uvedl právník rodiny zavražděného Tomáše. Jejím členům prý konečně spadl kámen ze srdce, když vyšetřovatelé rozhodli. „Děkujeme policii a věříme, že se obviněná u soudu přizná a bude svého činu litovat. Věříme také, že trest, který soud vynese, bude alespoň z části adekvátní neskutečnému utrpení, v jakých v posledních hodinách odcházel z tohoto světa náš Tomášek,“ řekla Času příbuzní.

Obviněná se během vazby několikrát s pomocí svého právníka snažila vymanit z věznice a vrátit se domů s elektronickým náramkem kolem nohy, ale soud žádost pokaždé zamítnul.

Citronel ( 13. listopadu 2019 20:59 )

Tuším proč to udělala,chtěla natočit něco,co bude mít bomba sledovanost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání