Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hororová cesta ze školy: Chlapce vcucla odpadní trubka!

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: Blesk:Alexandr Malachovský RINGIER AXEL SPRINGER)
Autor: chal - 
11. listopadu 2019
14:20

Životní jízdu zažili dva angličtí chlapci, které cestou ze školy stáhl silný proud do rozvodněné říčky. Školáci se brodili po zaplavené cestě, takže si nemohli všimnout odpadní trubky, která do koryta toku odváděla dešťovou vodu. Oba hoši naštěstí jízdu „tobogánem“ přežili.

Na tuhle cestu ze školy asi jen tak nezapomenou. Euan (12) a stejně starý Luke z anglického Sleafordu ve čtvrtek odpoledne stejně jako jindy zamířili společně ze školy domů. Jejich obvyklá cesta vede chvíli podél koryta říčky, do které má stékat dešťová voda. A té bylo ve čtvrtek opravdu hodně. Ve městečku totiž delší dobu silně pršelo, a tak byla říčka rozvodněná.

Dokonce i cesta vedle ní byla pod vodou, hoši se tak museli domů brodit. Kvůli tomu si zřejmě neuvědomili, že budou procházet kolem odpadní trubky, které si dřív ani nemuseli všimnout. Ve čtvrtek dostali možnost prohlédnout si ji velmi důkladně.

Když kolem potrubí procházeli, silný proud do něj Euana stáhl! Školák vmžiku zmizel pod hladinou a profrčel potrubím. Jeho kamarád Luke se chvíli bezradně rozhlížel, pak si ve vodě všiml Euanovy tašky. Když pro ni vykročil, trubka ho vcucla také.

Ani jednomu z chlapců se naštěstí nic nestalo a znovu se shledali v říčce. „Myslel jsem, že si jen namočím chodidla, možná budu mít vodu po kolena. Najednou mě to stáhlo velkou silou, nešlo to ustát,“ popsal Euan svůj zážitek serveru Lincolnshire Live s tím, že si uvědomuje, jaké štěstí s Lukem mají, že vůbec přežili.

„Mohl jsem se v té trubce zaseknout a utopit. Z toho šoku jsem se ani nerozbrečel,“ uvedl chlapec. Pod vodou prý oba strávili asi pět vteřin.

Když se vysápali z koryta, došli domů a řekli rodičům, co se stalo. „Pověděl mi, že zadržel dech na pět nebo šest vteřin, ale trvalo to jako věčnost. Oba si mysleli, že zemřou,“ sdělil serveru Euanův tatínek Stephen.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání