Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Při nehodě s motorkářem v Praze zemřela záchranářka (†35): Dvě děti přišly o maminku

Aktualizováno -
10. listopadu 2019
06:45
10. listopadu 2019
05:01

Záchranářka s velkým srdcem a milovaná maminka od dětí přišla o život při tragické páteční nehodě na pražském Smíchově. Petru F. (†35) srazil motorkář, když se svými pejsky přecházela dvouproudou silnici. Zahynula ona i její čtyřnohý parťák, záchranářský pes Charlie.

K nehodě došlo krátce po šesté hodině ranní, když byla ještě tma. Pětatřicetiletá žena měla z ulice Jindřicha Plachty přes Hořejší nábřeží namířeno k parčíku u Vltavy. Tam už ale nedošla. Při přecházení silnice ji totiž srazil motorkář, podle všeho se tak stalo mimo přechod, žena jen letmo rozhlédla a se psy vběhla do vozovky za plného provozu. Zraněním bohužel i s jedním se svých psů na místě podlehla.

Nehoda je o to tragičtější, že na ženu doma čekal partner a dvě děti. Po Petře smutní nejen rodina, ale i její přátelé a kolegové. „Péťa byla živel, který svojí energií ohromoval všechny lidi kolem sebe. Asi všichni ji vidíme před sebou, jak neustále trénuje, jak pobíhá po cvičáku, kam dorazila autobusem s batohem, kočárem a několika psy. Její energie byla nenapodobitelná, aspoň pro nás, kteří energií zrovna nesrší,“ stojí na stránkách Záchranné brigády kynologů Praha.

„Vždy se snažila lidem kolem sebe pomoci a vyhovět a trénink byl, kromě rodiny, její život a velká radost. Byla tak trochu jako neřízená střela, která proběhla naším životem a životem svých blízkých jako kometa a zanechala po sobě pusto a prázdno. Už nikdy nenašlape další stopu, už nikdy nesloží další zkoušky. Nejde nic říct, nejde nic změnit, nic už jejím blízkým nepomůže. Osudové je, že ‚Duhový most‘ přešla v doprovodu svého milovaného psa Charlieho, kterého zachránila ze špatných podmínek. Milá Petro, ať je ti tam, za Duhovým mostem, dobře. Budeš nám moc chybět, ale z našich srdcí už tě nic nevymaže,“ píše se dále ve smutné vzpomínce.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání