Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kvůli drogám popravili rodinu: Sedm dětí nechali shořet v autě!

Autor: rc, ČTK - 
5. listopadu 2019
14:25

Až deset svatebčanů zemřelo při masakru v mexickém státě Sonora, poblíž amerických hranic. Na členy americko-mexické mormonské rodiny zaútočil patrně drogový kartel. Zatímco mexická média s odvoláním na příbuzné obětí píší o deseti mrtvých včetně sedmi dětí, úřady zatím potvrdily pouze pět mrtvých. Drogový kartel na svatební konvoj nejdříve spustil palbu a posléze vozidla i s oběťmi uvnitř zapálil! 

Rodina, která pondělní veselku pořádala, patří k rodinné komunitě LeBaron, která se v severním Mexiku usídlila před desetiletími. LeBaroni se odštěpili od mormonské církve, oficiálně nazývané Církev Ježíše Krista Svatých posledních dnů, když se její hlavní větev vzdala mnohoženství. Na severu Mexika se usadili ve 20. letech 19. století.

K útoku na svatebčany došlo přibližně 100 kilometrů od amerických hranic. Útočníci ve třech oddělených útocích přepadli tři auta, kterými se lidé po obřadu vraceli domů.

Podle informací britského deníku Daily Mail měl na svatebčany zaútočit drogový kartel. Členové kartelu nejdříve na svatebčany začali střílet a posléze vozidla, v nichž zůstali uvězněni lidé, zapálili. Podle britského deníku Daily Mirror svatebčany upálili zaživa.

V napadených vozidlech měli cestovat členové rodin LeBaronů a Langfordů. Brutální útok nepřežilo až deset členů rodiny. „Zemřely tři ženy a sedm dětí,“ upřesnil Julian LeBaron, příbuzný obětí.

Mezi oběťmi je Rhonita Maria LeBaronová, která se večer vracela z Mexika do amerického města Phoenix ležícího v Arizoně, když se jim zničehonic rozbilo auto. V tu chvíli byla rodina napadena. Rhonita zemřela spolu se svými dvojčátky Titusem a Tianou, kterým bylo pouhých šest měsíců. Chladnokrevný útok nepřežily ani další dvě děti, Krystal, které bylo deset let, a její dvanáctiletý bratr Howard.

O 12 kilometrů opodál cestovala Christina Langford Johnsonová (†31), Dawna Ray Lanordová (†43) a dvě Dawniny děti - jedenáctiletý Trevor a tříletý Rogan. Útok jako zázrakem přežila Christinina sedmiměsíční dcera, která byla nalezena v zadní části vozu. „Tahle sladká holčička byla nalezena živá! Její máma jí zachránila život. Je anděl,“ napsala příbuzná rodina Keisha Johnsonová na sociální sít facebook. „Byla nalezena na zemi. Zdá se, že nemá žádné životu ohrožující zranění,“ dodala příbuzná Alissa Jonesová.  

Jeden z chlapců (13) podle informací britského deníku Daily Mirror utíkal několik kilometrů, aby přivolal pomoc. Další z chlapců, kterému bylo pouhých sedm let, byl popraven střelou do obličeje. Rodina, z nichž někteří členové mají americké občanství, na sociální sítě umístila video ohořelého vozu s karoserií proděravěnou kulkami.

Motiv zločinu je neznámý, podle mexických médií si ale útočníci mohli oběti splést s jinými cíli. Správy států Sonora a sousední Chihuahuy v prohlášení uvedly, že věc začaly vyšetřovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání