Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mexiko šokoval nález 29 těl: Vrazi je rozčtvrtili a zabalili do více než 100 pytlů

Kvůli zvýšené kriminalitě jsou v Mexiku přeplněné márnice.
Kvůli zvýšené kriminalitě jsou v Mexiku přeplněné márnice.  (Autor: Spoj)
Autor: ČTK - 
18. září 2019
07:21

Mexické úřady v úterý oznámily nález 29 těl v utajeném masovém hrobě ve státě Jalisco na západě země. Ostatky byly rozděleny do více než stovky plastových pytlů. S postupujícím vyšetřováním přitom může podle regionální vlády počet mrtvých ještě stoupat.

V Mexiku v poslední době roste počet vražd, za první polovinu letošního roku jich úřady zaznamenaly nejvíce v historii. Informaci dnes přinesla agentura Reuters.

Podle ministra spravedlnosti státu Jalisco našli vyšetřovatelé 13 kompletních a 16 neúplných těl. Dvě z obětí byly ženy. Čtyři zemřelí měli záznam v trestním rejstříku, úřady však neuvedly, jakých zločinů se dopustili.

Mexické drogové kartely si podle Reuters často vyřizují účty se svými nepřáteli tím, že je unesou, zabijí a zakopou do tajných hrobů. Úřady však zatím neuvedly, zda za nalezenými těly stojí organizovaný zločin. Ve státě Jalisco však kartelů působí několik, včetně gangu Jalisco Nová generace. Ten je americkými úřady považován za jednu z pěti nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání