Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Za luxusním resortem se válely tisíce lidských kostí. Byly v igelitových taškách

Autor: Darina Jíchová - 
4. září 2019
11:50

Pátrací tým z Odboru zmizelých a pohřešovaných osob učinil děsivý nález, jeho členové za luxusním rezidenčním komplexem v mexickém městě Culiacán objevili tašky, ve kterých bylo přes 2 tisíce lidských kostí. Jednalo se převážně o kosti lidských chodidel a rukou, podle rozboru se jedná o ostatky více než 150 osob včetně dětí, informoval deník Daily Mail.

Za posledních 20 let v Mexiku beze stopy zmizelo téměř 60 tisíc lidí, mnozí z nich jsou dodnes pohřešováni. Rodiny si udržují naději, že jsou jejich drazí stále naživu, protože nebyla nalezena jejich těla. Nález z minulého týdne uzavře asi stovku případů pohřešovaných osob.

Pátrací tým na smetišti za luxusním resortem objevil několik igelitových tašek plných lidských kostí, forenzní specialisté prozkoumali fragmenty a určili, že mezi tisíci úlomky se nachází kosti zhruba 150 lidí včetně dětí. Místní tisk informoval o tom, že se tašky nacházely blízko cesty, některé z nich byly roztržené a roztahané po okolí, což mají na svědomí zřejmě zvířata.

Po pohřešovaných pátrají dobrovolníci

Minulý týden se Odboru zmizelých a pohřešovaných osob podařilo rovněž objevit těla dalších 3 pohřešovaných lidí, jednalo se o dvě ženy a jednoho muže. Všichni tři byli zastřeleni kulkou do hlavy, další dvě těla se našla u dovolenkového letoviska Mazatlán. Ke všem třem nálezům došlo ve státu Sinaloa.

Odbor zmizelých a pohřešovaných osob, nebo také Státní brigáda pro pátrání po zmizelých a pohřešovaných osobách, byl založen v roce 2016 z iniciativy rodin pohřešovaných. Týmy odboru jsou tvořeny především dobrovolníky pátrajícími po 57 861 lidech, kteří během posledních 2 dekád v Mexiku zmizeli.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi