Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dramatický boj o život: Motorkáři se v lese zastavilo srdce, zachránili ho kamarádi

Dramatický boj o život: Motorkáři si při projížďce v lese zastavilo srdce, zachránili ho kamarádi
Dramatický boj o život: Motorkáři si při projížďce v lese zastavilo srdce, zachránili ho kamarádi  (Autor: Facebook)
Autor: VaB - 
4. listopadu 2019
20:21

Známý motorkářský jezdec a instruktor Josef Šiler, známý spíše pod přezdívkou „Sršeň“, na svém facebooku popsal neuvěřitelnou záchranu života. Jeho kamarádovi se při projížďce na motorce v lese náhle zastavilo srdce a padl k zemi. Kamarádi ho ihned začali resuscitovat a po nich to převzali přivolaní záchranáři… Byl to doslova boj o holý život!

„Vyjelo šest chlapů, vrátilo se pět… Skvělá nálada, skvělá parta a v sekundě je vše jinak,“ popsal Sršeň na facebooku. Jeden z motorkářů, přezdívaný Frenkie, opřel svůj stroj a šel si pěšky prohlédnout těžší pasáž. Po dvaceti metrech se ale zastavil a podlomily se mu nohy. 

„Jako když sfoukneš svíčku, náhlá zástava srdce!“ uvedl Sršeň. Prakticky hned se rozeběhla akce o záchranu kamaráda. „Tři chlapi se přes 20 min střídali v masáži srdce, jeden jel čekat do nejbližší vesnice na rychlou záchranku, jeden čekal na louce pro navedení vrtulníku,“ napsal dále.

Vše ale naštěstí dopadlo dobře. „Frenkie díky souhře náhod a díky skvělé práci tří lidí + následné profesionalitě záchranářů, doktorů, pilotů vrtulníku přežil,“ doplnil Sršeň, který pochválil nejen kamarády, ale i příslušníky záchranných složek. 

Zároveň vyzval své fanoušky, aby si udělali čas na kurz první pomoci a nainstalovali si do telefonu aplikaci záchranka. Díky této aplikaci, která je zdarma, totiž dispečer okamžitě vidí polohu volajícího.

Když je člověk dezorientovaný a ve stresu, těžko si v tak složité chvíli vzpomene na to, kde se nachází. Není proto nic jednoduššího než přes aplikaci záchranka zavolat o pomoc, díky které operátor linky 155 okamžitě vidí polohu volajícího. Vše pak už závisí na záchranářích. 

offline ( 26. listopadu 2019 19:33 )

http­s://ww­w.au­to.cz­/jez­deni-v-lese-a-na-louce-co-na-to-rika-zakon-132129

offline ( 4. listopadu 2019 21:11 )

Šest motorkářů na "projížďce" V LESE! Už jen tím by se měla zabývat policie. V tomto případě bych byl rád, kdyby se nevrátil ani jeden.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání