Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Ředitel střední školy (†44) zemřel při odběru kostní dřeně: Během zákroku se mu zastavilo srdce

Autor: ital - 
21. dubna 2019
21:07

Ředitel americké střední školy Westfield High School v New Jersey, válečný veterán Derrick Nelson (†44), zemřel v neděli večer, když se jeho rodina rozhodla odpojit jej od přístrojů. Derrick upadl do kómatu při odběru kostní dřeně, kterou chtěl věnovat čtrnáctiletému chlapci ve Francii. Podle slov přítele rodiny v průběhu zákroku utrpěl zástavu srdce.

V pondělí oznámili zaměstnanci střední školy Westfield High School v New Jersey, že jejich ředitel Dr. Derrick Nelson (†44) v noci zemřel. Detaily jeho smrti nebyly zveřejněny, má se ovšem za to, že za ni mohou komplikace, k nimž došlo při odběru kostní dřeně.

V únoru Nelson podstoupil proceduru pro odběr kostní dřeně, kterou chtěl věnovat nemocnému chlapci (14) z Francie, jehož nikdy v životě neviděl. Jeho přítel sdělil, že Derrick v průběhu zákroku prodělal zástavu srdce a lékaři jej museli umístit do umělého spánku. Zatímco se jej doktoři snažili stabilizovat, kostní dřeň pro neznámého chlapce zaslali do Francie. 

Nelsonova rodina seděla u jeho lůžka dnem i nocí po celý měsíc, zatímco se ho doktoři pokoušeli přivézt zpátky k životu. Bylo to ale beznadějné. O víkendu učinili členové rodiny srdcervoucí rozhodnutí, když schválili, aby pracovníci nemocnice Derricka odpojili od přístrojů.

Jeho smrt všechny okolo velice zasáhla a lidé ji popisují jako ohromnou ztrátu. „Na nás všechny zapůsobil svou vlídností, soucitem, smyslem pro čest a nekonečně pozitivním přístupem. Budeme nadále nosit v našich srdcích jeho i rodinu, s níž společně truchlíme pro tuto obrovskou ztrátu,“ řekla mluvčí školy, kterou Nelson vedl.

hejpockej ( 21. dubna 2019 23:25 )

darovat kostni dren je hrdinstvi, tento pan jiste znal rizika, a presto to podstoupil... byl to hrdina...RIP

hejpockej ( 21. dubna 2019 23:22 )

to je moc smutne... skoda kazdeho slusneho cloveka...chudak...

jasnovidec01 ( 21. dubna 2019 21:54 )

bude ještě někdo tvrdit že dárcovství kostní dřeně je bezrizikové?

mak ( 21. dubna 2019 21:53 )

Vyměňte pisalka za někoho, kdo umí cesky! "lékaři jej museli umístit do umělého spánku." "lékaři se ho snažili přivézt k životu" 🙄🙄🙄 Do spánku se umístěte sami a pak nám napište, jestli vás k životu dovezla Octávka nebo meďour!! 🙄

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání