Muž ztratil vědomí a sesunul se na chodník. Tři dorostenci z florbalového týmu Vítkovic, kteří měli pauzu mezi zápasy v nedaleké hale, se mu ihned vrhli na pomoc. „Doběhli jsme k němu a hned jsem volal záchranku,“ vylíčil Vojtěch Gruszka (15).

Muž se při pádu uhodil do hlavy. „Pán ležel na zemi a měl hlubokou ránu na hlavě, zřejmě omdlel a spadl na patník,“ popsal Vojta. Spolu s Ondrou Cuberkem (16) a Adamem Zoubkem (15) seniora položili do co nejkomfortnější polohy.

„Celou dobu jsme s pánem komunikovali, aby neupadl do bezvědomí, až do příjezdu sanitky,“ dodal florbalista Vojta.  Rána na hlavě byla seniorovi sešita, v opavské nemocnici pobyl několik dní a aktuálně byl již propuštěn do domácího léčení.

Jsou to praví sportovci

Trenér florbalistů duchapřítomnost svých svěřenců chválil. „Takové činy nejsou v dnešní době samozřejmostí a kluci zaslouží obrovské díky. Zachovali se příkladně, jak se na správné sportovce patří, a prokázali charakter,“ řekl Jiří Gurkovský (48).

Senior zkolaboval o víkendu jen pár desítek metrů od sportovní haly ZŠ Mařádkova v Opavě, kde se zrovna konal dorostenecký turnaj florbalistů

Poděkování z nemocnice

Z opavského špitálu přišlo vítkovickému florbalovému klubu poděkování.  „Sportovci odvedli dobrý kus práce. Dobře vyhodnotili situaci. Věřím, že právě jejich přístup a rychlá reakce snížila riziko dalších zdravotních komplikací u této osoby,“ uvedl mluvčí Slezské nemocnice Jiří Krušina.

VIDEO: Školák (15) zachránil dívku (11) před utopením.