Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Slavný boxer Petr byl zavražděn! Manželka ho bodla do srdce. O vnuka Matěje se stará babička

Autor: chal - 
4. listopadu 2019
19:09

Na konci července vyhasl život známého slovenského boxera Petera Kosára (†45). Bývalého vrcholového sportovce tehdy podle policie zavraždila manželka Zuzana (44), která ho bodla ostrým předmětem do srdce, když spal. Během tragické noci přišel Peterův syn Matěj prakticky o oba rodiče. Chlapec dnes žije s milovanou babičkou Janou (69). Té prý ale jeho máma Zuzana z vězení vyhrožuje.

Zřejmě krize v manželství a hrozba rozvodu stály za otřesným činem, kterého se podle policie dopustila koncem července Zuzana Kosarová. Matka desetiletého Matěje v noci na 28. července bodla svého spícího manžela Petera do srdce ostrým předmětem.

Z bytu pak utekla, policisté ji našli zakrvácenou na hřbitově u hrobu jejího otce. Peter nezemřel na bodná zranění okamžitě, dokonce si ještě dokázal zavolat o pomoc. Před telefonátem na tísňovou linku podle Peterovy matky Jany (69) volal i manželce Zuzaně. „Hovořili spolu asi 50 sekund, nevíme o čem,“ sdělila seniorka deníku Plus JEDEN DEŇ.

V době vraždy byl Peterův a Zuzanin syn Matěj právě u babičky Jany v České republice. Po otcově smrti a matčině zatčení chlapec vyjádřil přání bydlet u ní. Seniorka se Matěje ujala a nic mu nechybí. Až na rodiče.

Babička stála před složitým rozhodnutím, jestli vnoučkovi říct, co se s jeho tátou a mámou vlastně stalo. Jana nejprve Matějovi řekla, že tatínek zemřel na infarkt, ale pak šla s pravdou ven.

„Ale vštěpuji mu, že na svou matku nesmí zanevřít. Není správné, co udělala, ale jeho (Matěje) měla ráda,“ vysvětlila Jana listu. Důchodkyně se o chlapce stará se vší láskou. „Matěj u mě má jistotu. V noci se přijde přitulit, často vzpomíná na tátu,“ popsala.

Vražedkyně Janáková: Stěhování z garsonky hrůzy! Věci jí vyklidila máma

Jana si v sobě nenese žádnou zlobu, své snaše za vraždu Petera prý už dávno odpustila. Doma má dokonce vyvěšenou Peterovu a Zuzaninu společnou fotografii!

„Ptají se mě, jak se můžu dívat na vražedkyni mého syna. Jenže já se dívám na syna v době, kdy byl šťastný. Když někoho ovládne zlo, je třeba se za něj pomodlit,“ vysvětlila deníku Jana.

Seniorka takto mluví i přesto, že jí od Zuzany z vězení přišla výhrůžka! „Vyhrožuje mi trestním oznámením, že jsem jí prý ukradla věci, které nanosila do synova pronajatého bytu. Ale já ho musela vyklidit a uvolnit! Nezeptala se na Matěje, ani se neomluvila. Není u ní žádná pokora,“ uzavřela Jana pro Plus JEDEN DEŇ.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání