Mrtvý novorozenec byl nalezen minulé úterý v Holubově ulici v Karviné. „Tělo novorozeněte bylo nalezeno náhodným svědkem v kontejneru na směsný odpad v Karviné,“ uvedla mluvčí moravskoslezských policistů Gabriela Pokorná.

Tělíčko našel bezdomovec, který se prohrabával odpadky. Upozornil nejbližší kolemjdoucí. Policii zavolal taxikář po apelu ženy, která neměla zrovna telefon.

Místní lidé jsou naprosto zděšení. Případ je o to otřesnější, že od míst nálezu je k nejbližšímu babyboxu zhruba 15 minut chůze, necelé dva kilometry!

Pátrají po nedávno těhotných

Policie na místě vyšetřovala až do dvou hodin ráno. Kriminálka se na místo činu posléze vrátila, chodila od dveří ke dveřím a zpovídala místní. „Kriminalisté provedli ohledání místa činu, zajistili stopy, které byly zaslány ke zkoumání,“ sdělila Pokorná.

Pátrá se hlavně po ženě, která byla těhotná, ale nyní již u sebe dítě nemá. „Dcera mi před chvíli řekla, že se jí ptali, zda nebyla těhotná,“ potvrdila jedna z obyvatelek Holubovy ulice.

„Policisté prověřují veškeré související informace vedoucí k podezřelé osobě,“ doplnila Gabriela Pokorná.

Poznáte povlečení?

Policie nyní zveřejnila fotografie zkrvaveného oblečení a povlečení, ve kterém bylo novorozeně nalezeno. Doufá, že případní svědkové pomohou děsivou vraždu objasnit. 

„Apelujeme na svědky, kteří disponují jakoukoliv informací k předmětnému oděvu či kterýmkoliv dalším sdělením ke zločinu, aby nás neprodleně kontaktovali na lince 158,“ žádá veřejnost Pokorná.

Dodala, že byla nařízena soudní pitva oběti. Po vrahovi či vražedkyni probíhá intenzivní pátrání.

Fotogalerie
6 fotografií