Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tragédie u Liberce: Kdo je kdo ve sporu o sebevraždu? Rodiny se dohadují, jak k nehodě došlo!

  • Autor: VaB - 
    28. 10. 2019
    14:12

    Obrovská tragédie, ke které došlo v pátek na silnici nedaleko Mníšku u Liberce, zasáhla celé Česko. Zemřeli při ní tři lidé, včetně dvou malých holčiček. Všichni sledují to, co následovalo. Dcera řidičky Marie H. zveřejnila prohlášení, podle něhož mohla žena za volantem havarovat úmyslně, a spáchat tak sebevraždu! Totéž si myslí i Martin K., otec holčiček (†4 a †6). Proti tomu se ale postavili blízcí zesnulé ženy. Podle nich o žádnou sebevraždu nešlo. Řidička prý rozhodně měla proč žít!

  • 1.Tragédie všemi otřásla

    Matka a dvě děti nepřežily srážku s popeláři u Liberce! Druhé dítě zemřelo při převozu! Matka a dvě děti nepřežily srážku s popeláři u Liberce! Druhé dítě zemřelo při převozu! | Reprofoto TV Nova

    Vážná dopravní nehoda se stala v pátek odpoledne. Osobní vůz Seat na trase mezi Libercem a Mníškem patrně vyjel ke středu vozovky a pak se střetl s popelářským vozem. Svědci začali zraněným okamžitě podávat první pomoc, následky ale byly velmi tragické.

    „I přes okamžitou pomoc záchranářů na místě nehody svým zraněním podlehla jedna dospělá osoba a jedno dítě,“ sdělila v pátek odpoledne tisková mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová. Později přišla tragická zpráva. „Dopravní nehoda si vyžádala bohužel další oběť. Během transportu do pražské nemocnice zemřelo i druhé dítě,“ uvedla mluvčí.

  • 2.Vyhrožovala, že to napálí do stromu!

    Dcera matky promluvila. Podle ní matka spáchala sebevraždu, s sebou vzala své dvě děti. Dcera matky promluvila. Podle ní matka spáchala sebevraždu, s sebou vzala své dvě děti. | Facebook

    Ani ne den po nehodě dala na facebook vyjádření dcera zemřelé matky Marie H. ve kterém osvětlila, jak podle ní k nehodě došlo a co za ní stálo. „Nevím, jak moc mohu být otevřená, jelikož probíhá vyšetřování, ovšem jsem přesvědčena (a nejen já), že nehoda byla vinou mámy a to účelná,“ uvedla Marie. Pro server expres.cz uvedla, že zesnulá matka holčičky týrala a manipulovala s nimi. 

    Vyhrůžky zabitím byly podle ní časté. „V afektu říkala, že to ‚půjde napálit do stromu‘, otčím musel několikrát schovávat klíče od auta a jednou vypustil pneumatiky, aby nemohla odjet. Že vezme děti a spáchá takový čin, jsem od ní slyšela několikrát,“ svěřila se Expresu.

    Možným motivem sebevraždy podle ní bylo, že její matka neunesla rozhodnutí o svěření holčiček do péče otci. „Podle mého názoru neunesla to, když jí přišlo konečné rozhodnutí soudu,“ sdělila Marie Expresu.

  • 3.Byl to záměr! myslí si otec holčiček

    Martin se domnívá, že žena spáchala sebevraždu. Martin se domnívá, že žena spáchala sebevraždu. | Reprofoto TV NOVA

    Otec zemřelých dívek Martin K. se rozhodl promluvit o tragické události před kamerou televize Nova. Také on je přesvědčen o tom, že za nehodou stál úmysl matky děvčátek. „Myslím si, že to byl její záměr,“ prohlásil. Ostatně dcera řidičky, Mája H., která uveřejnila známé video, bydlí u něj. V době sporu o své sestřičky stála po celou dobu na jeho straně.

    Oba dva se zlobí na úřady, které prý upozorňovali na skutečnost, že matka není úplně v pořádku a mohla by dětem ublížit. „Bylo vidět, že je impulzivní, že věci řeší ze vzteku a bylo to vyřčený z jejích úst několikrát, že něco vyvede," popsal otec. 

  • 4.Měla proč žít, říkají nebližší

    Stanislav tvrdí, že plánovali společnou budoucnost. Stanislav tvrdí, že plánovali společnou budoucnost. | Reprofoto TV NOVA

    Zemřelá žena bydlela v jedné menší obci na Liberecku. Místní o ní mluví jen pozitivně a je zřejmé, že ji měli rádi. Její ztráta je neskutečně zasáhla. Popírají, že by měla sebevražedné sklony. Podle otce ženy ji naopak Martin K. psychicky i fyzicky týral.

    „Dcera ještě není pochovaná, a ta dcera o ní mluví jako houska na krámě,“ zlobí se muž na video zveřejněné jeho vnučkou Marií. Otřesen je i ženin přítel Jaroslav. „Zemřela mi láska, co chcete slyšet…Přišel jsem o smysl života,“ svěřil se Nově. Chodili spolu dva měsíce. Prý plánovali společnou budoucnost a holčičkám chtěli v novém domě vybavit pokojíček. Dodal, že podle něj šlo v pátek o souhru špatných okolností. 

    Žena pracovala jako asistentka pedagoga v obci Bulovka. Na škole, kde ji zaměstnali, visí černá vlajka. „Nebyla to sebevražda, vím, že by to neudělala,“ říká jedna z kamarádek pro televizi Nova. Proti rozhodnutí soudu se prý chtěla odvolat a měla naději na lepší život.. „Je to obrovská tragédie, ale nevěřím, že dotyčná chtěla spáchat sebevraždu. To opravdu ne,“ řekla Blesku starostka Bulovky Romana Šindlová s tím, že žena byla plná života. 

  • 5.Marie obvinila úřady

    Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD). Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD). | Blesk:Daniel Cernovsky

    Úřady zatím případ nekomentují, s ohledem na policejní vyšetřování. Mluvčí libereckého magistrátu ale televizi Nova potvrdila, že se sporem mezi rodiči budou zabývat. Právě úřady přitom Mája a Martin obvinili z nečinnosti. „Velice důrazně chci upozornit na neschopnost české státní správy, úřady jako jsou OSPOD Liberec a OSPOD Frýdlant (sociálka) a SVP Frýdlant,“ řekla Marie ve svém videu.

    K případu se vyjádřila i sama ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. „V prvním případě je potřeba říci, že je to strašně tragická událost, v tuhle chvíli bychom ale měli reagovat zdrženlivě. Nejdřív musí celou záležitost prošetřit policie. Dejme jí tedy čas, aby vyšetřila příčiny nehody, než budeme vynášet soudy,“ uvedla.

  • 6. Kdo bude mít poslední slovo?

    Matka a dvě děti nepřežily srážku s popeláři u Liberce! Druhé dítě zemřelo při převozu! Matka a dvě děti nepřežily srážku s popeláři u Liberce! Druhé dítě zemřelo při převozu! | Reprofoto FTV Prima

    Hlavní slovo v případu bude mít policie. Je na ní, aby řekla, jak a proč k nehodě došlo. Vyšetřování nadále pokračuje jako podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. „K určení příčiny smrti všech tří zemřelých osob byly nařízeny soudní pitvy. Vzhledem k probíhajícím úkonům trestního řízení a věku nezletilých dětí nebudeme nyní poskytovat žádné další detailnější informace,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

    Napjatě se čeká na svědectví řidiče popelářského vozu, který se při nehodě zranil lehce. Pokud promluví o tom, co viděl, mohl by do případu vnést podstatně více světla.

halba ( 29. října 2019 14:24 )

Jevi se mi to tak,ze matka,jinak mimoradne plodna,ma s prvnim manzelem dve dcery,ktere nasledne vychovava otcim s nimz ma dalsi dve dcery.Ty dve male bohuzel nemely kam prchnout a musely byt otci predany rozhodnutim soudu.Otazka je,proc dva chlapi od dotycne vzali krovky?

halba ( 29. října 2019 11:58 )

Jo,jo.Pojisteni se na sebevrazdu nevztahuje.

sigmae ( 29. října 2019 08:46 )

ten otčím je odporné stvoření

HledacPravdy ( 29. října 2019 02:12 )

To že se dcera zastává otčíma automaticky neznamená, že s ním chrápe. Třeba ta matka byla totálně šílená.

villon ( 28. října 2019 22:23 )

Ale u rodičů byla jen chvilinku s novim přítelem plánovali velkolepou budoucnost. (Cha cha)

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání