Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Šílený útok medvědů: Muže stáhli z kůže, když sbíral kraby!

Šílený útok medvědů: Muže stáhli z kůže!
Šílený útok medvědů: Muže stáhli z kůže!  (Autor: Facebook, VK.com, archiv Blesku)
Autor: DH - 
24. října 2019
12:53

Na ruských Kurilských ostrovech došlo k brutálnímu útoku medvěda na člověka. Rus Alexej (36) byl napadený ve chvíli, kdy na tamní pláži sbíral kraby. Po útoku prodělal klinickou smrt, ale lékařům se ho podařilo udržet při životě.

Skupina medvědů na Rusa Alexeje Ivanovského (36) zaútočila na pláži jednoho z Kurilských ostrovů, který leží v blízkosti hranic s Japonskem. Muž se prakticky nemohl bránit, ve vysokých holinkách před medvědy utéct nedokázal.

Podle svědků na muže vyběhla skupina medvědů hnědých, ve které byla i medvíďata. Místní zdroje uvádí, že útok inicioval právě dospělý medvěd, pravděpodobně samice bránící svá mláďata. I kvůli tomu byl útok velmi surový. Alexej utrpěl velmi vážná zranění a očití svědci shodně uvedli, že zvířata muže málem zabila. Medvědice prý Alexeje kousla do nohy a trhnutím mu za pomocí tlap stáhla kůži a pak se ho pokusila odtáhnout pryč. Zvířata zahnali svědci házením kamenů.

Bezmocného Rusa nakonec před téměř jistou smrtí zachránily dvě věci. První byla odvaha přihlížejících, kteří začali po divokých medvědech házet kameny a prakticky vše, co měli po ruce, díky čemuž zvířata utekla. Zraněn byl přitom ještě jeden muž. Alexej ale přežil i díky rychlému zásahu místních záchranářů, kteří ho vrtulníkem transportovali do nejbližší, 250 mil. vzdálené nemocnice.

Alexej podle ošetřujících lékařů prodělal klinickou smrt a nyní bojuje o život v kómatu. Jak uvádějí ruská média, při útoku mu byla skalpována kůže na hlavě, utrženo ucho a rovněž prodělal vážná poranění nohou. Jednu dolní končetinu mu prý lékaři museli amputovat.

diskutujici ( 24. října 2019 15:06 )

"..250 mil.." netusil jsem, ze v Rusku maji mile

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání