Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Medvěd na služebně vyděsil policisty! Chtěl nahlásit zločin?

Autor: VaB - 
13. října 2019
23:11

Pořádně překvapení byli slovenští policisté ze Starého Smokovce ve Vysokých Tatrách, jejichž služebnu navštívil statný medvěd. Podivného hosta ale odvaha opustila, když se k němu jeden z mužů zákona přiblížil, a v mžiku zmizel. Bizarní incident se podařilo zachytit na kameru.

Velký hnědý medvěd přišel až ke vchodu na policejní služebnu, tam se zastavil, posadil se a pořádně se rozhlédl. Pak se ale patrně něčeho vyděsil a dal se kvapně na útěk. Nikomu se naštěstí nic nestalo, ale nezvyklý návštěvník ostřílené policisty ze Starého Smokovce přinejmenším překvapil. Policejní stanice leží ve Vysokých Tatrách nedaleko lesa, je tak pravděpodobné, že medvěd přišel právě odtud.

Video  Medvěd před policejní stanicí na Slovensku vyděsil policisty.  - Polícia SR
Video se připravuje ...
 

Video zveřejněné policisty vzbudilo v lidech nebývalé pobavení. „Přišel udat pytláky,“ napsal jeden z komentujících. „Přišel vás (policisty - pozn. redakce) zkontrolovat, jestli nespíte,“ přidal se další.

V Tatrách na Slovensku dlouhodobě platí varování v souvislosti s medvědy. Kvůli hladu šelmy ztrácí zábrany a strach z lidí a přibližují se tak blíže k obydleným oblastem. Co ale dělat, když se s medvědem náhodou potkáte? 

Důležité je se mu nedívat do očí, nezmatkovat a pomalu odcházet. Medvěd většinou uteče jako první. Pokud ale dojde k útoku, je důležité si kleknout na zem, rukama si chránit krk a lokty dát kolem nohou.

JesseJames ( 26. října 2019 14:01 )

Když ti medvědi mají hlad, není nic jednoduššího než je nakrmit! V horských chatách a boudách ap. se denně vyhazuje spousta jídla, které nesní rozmazlení turisté či dovolenkáři! Zřiďte pro medvědy krmítka a máte pokoj! Tlachy ochranářů, že "medvědi si zvyknou snadno na krmítka a pak už nebudou umět lovit sami" jsou v dané situaci bezpředmětné. Medvědi budou lovit lidi a tak nakonec dotlačí věc do stadia "buď my nebo oni", což asi nikdo nechce. Takže krmit medvědy, a to u vědomí toho že jsou s námi na jedné lodi a postupně z nich třeba i udělat domácí mazlíčky. I to je vývoj.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání