Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nešťastná Pavlína (†38) spáchala sebevraždu v egyptské Hurghadě: Zdrcená rodina nemá peníze na převoz jejího těla

Nešťastná Pavlína (vpravo) spáchala sebevraždu v egyptské Hurghadě. Její sestra Dana (vlevo) oslovila veřejnost s prosbou o pomoc.
Nešťastná Pavlína (vpravo) spáchala sebevraždu v egyptské Hurghadě. Její sestra Dana (vlevo) oslovila veřejnost s prosbou o pomoc.  (Autor: Facebook)
Autor: VaB - 
17. října 2019
10:22

Minulý týden pravděpodobně spáchala v egyptském letovisku sebevraždu osmatřicetiletá Češka Pavlína Š. Její tělo bylo objeveno až několik dní poté v jejím apartmánu. Do Egypta se přitom odstěhovala s tím, že by tam chtěla dlouhodobě žít. Její rodina chce tělo převézt do Česka. Nemá na to ale potřebné finance.

Pavlína (†38) odcestovala do Egypta v červnu. V Hurghadě vlastnila apartmán, ten jí před několika lety pořídil její přítel. „Chtěla tam žít a najít si práci, do Česka se už neplánovala vrátit,“ vylíčila Dana, sestra Pavlíny pro server TN.cz, který o neštěstí informoval.

V říjnu přišla z Hurghady zdrcující zpráva. Pavlína byla ve svém apartmánu nalezena mrtvá. Vedle jejího těla ležely léky proti depresím. Podle výsledků pitvy, které Dana obdržela, spáchala její sestra sebevraždu. Srdce jí přestalo bít, když nevydrželo nápor prášků.

Pavlíně podle Dany v minulosti ublížilo mnoho lidí, to mohl být i důvod, proč si sáhla na život. „Můžeme potvrdit úmrtí české občanky v Egyptě. Zastupitelský úřad je v kontaktu s její rodinou, které poskytuje pomoc,“ uvedla pro TN.cz mluvčí ministerstva zahraničí Zuzana Štíchová. 

Dana ale teď musí vyřešit jeden velký problém. Nemá potřebných 115 tisíc korun na převoz těla do vlasti. Pavlína neměla žádné pojištění a Dana musí zaplatit repatriaci těla z vlastní kapsy, což přesahuje její finanční možnosti. Rozhodla se proto, že osloví veřejnost prostřednictvím portálu GoFundMe. „Moc všechny prosím o pomoc. Chci se se svojí sestrou naposledy rozloučit,“ píše smutná Dana. Přispět lze na těchto stránkách. 

Monikay ( 18. října 2019 10:26 )

a to ji tam nemohou zpopelnit a převézt jen urnu?

levandulova ( 17. října 2019 23:27 )

A kam bude jezdit na prazdniny

levandulova ( 17. října 2019 23:25 )

Aby usetrila petistovku na pojisteni, bude ted jeji rodina v dluzich, mura jedna, jeste kdyz to zapichla dobrovolne, bezohlednost.

pupak_1 ( 17. října 2019 22:33 )

Při troše snahy, "správných" soudních znalcích a soudkyni, by se to dalo ase hodit na p.Kramného, že jí zabil elektrikou.
I když byl v tu dobu ve vězení.

panchovilla ( 17. října 2019 21:13 )

V Egyptě se prej normálně vraždí majitelé apartmánů,protože je to konkurence v turismu,je tam docela rivalita.Ani bych se nedivil,kdyby to ututlali kvůli špatnýmu jménu země.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání