Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dívka (†17) zemřela v dovolenkovém ráji: Zabila ji běžná dětská nemoc!

Autor: rc - 
21. října 2019
18:31

Rodinná dovolená na malebné Mallorce se proměnila v noční můru poté, co sedmnáctiletá Molly Bowerová dostala příušnice. U dívky se objevily vážné komplikace a už jí nebylo pomoci. Zdrcená rodina nemá peníze na převoz těla domů. Proto prosí o pomoc veřejnost.

Na dovolenou na slunnou Mallorku vyrazila s rodinou Molly Bowerová (†17) z anglického města Sherburn Hill. Sedmnáctiletá dívka se s rodinou ubytovala ve městě Alcudia, které je oblíbené mezi turisty.

Rodinná dovolená na španělském ostrově však skončila tragicky. Molly během pobytu dostala příušnice. Onemocnění se projevuje bolestí hlavy, únavou, vysokými teplotami či zduřením slinných žláz. Choroba obvykle pomine zhruba po dvou týdnech, během nichž je nakažený v klidovém režimu, ovšem mohou se objevit komplikace. To se stalo u Molly, které již lékaři nedokázali pomoci.

„Tohle je tak zdrcující zpráva. Molly byla úžasná dívka s velkým srdcem. Cítím se poctěna, že jsem měla tu příležitost ji znát a viděla ji vyrůstat v mladou dámu, kterou byla,“ napsala Mollyina kamarádka Emma Frenchová na sociální síť. „Byla jsi úžasná kamarádka a budu opatrovat naše vzpomínky,“ napsala další kamarádka Tamzin Burnhamová.

Mollyina teta Dominique Bowerová, která je stále na Mallorce, založila veřejnou sbírku na stránce GoFundMe. „Dopravit naši holčičku domů vyjde na pět tisíc liber (149 tisíc Kč),“ napsala na stránku. Lidé rychle začali posílat peníze a rodina již vybrala neuvěřitelných 9700 liber (288 tisíc Kč).

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání