Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V Brazílii zatkli Češku Lucii s balíkem drog: 106 kilo kokainu mířilo do Čech ukryto v pomerančové dužině

Autor: DH - 
10. října 2019
05:01

V rámci rozsáhlé protidrogové akce v brazilské metropoli Sao Paulo zadrželi policisté českou matku Lucii T. (33) a uvedli, že v jejích suvenýrech v hotelovém pokoji nalezli šest kilogramů kokainu. To ale nebylo jedinou věcí, která by spojovala Českou republiku, Brazílii a kokain. Den před zatčením Češky totiž celníci zabavili v tamním přístavu přes sto kilogramů drog, které měly dobře ukryty mířit do Česka na kontejnerové lodi.

Brazilská protidrogová policie si posvítila na více organizovaných skupin, které se podílely na pašování a distribuci kokainu na začátku září letošního roku. V úterý 10. září vyjelo 1. oddělení vyšetřovatelů do přístavu Porto de Santos, kde policisté objevili chlazený kamion a 6 osob. Když ho otevřeli, zjistili, že je uvnitř několik desítek pytlů se zmraženou oranžovou dužinou z pomerančů směřujících do České republiky.

Policisté si na obsah pytlů následně posvítili a zjistili, že mimo pomerančovou dužinu je v nich zamrazeno neuvěřitelných 106 kilogramů kokainu v černých balíčcích. V rámci stejné akce pak jiné týmy odhalily například 153 kilogramů kokainu v podvozku dodávky a velké množství zase zamražené ve 35 tunách tuku. V tuto chvíli ale není jasné, kam měly ostatní zásilky putovat.

Video: Den před zadržením Lucie: V Brazílii našli 109 kil kokainu do Česka 

Kriminalisté si následujícího dne, tedy 11. září, došli do hotelového pokoje i pro Češku Lucii T. (33), která byla v zemi i se svým dvouletým dítětem. V replice obrazu Poslední večeře od Leonarda da Vinciho a šachovnici pak nalezli šest kilogramů kokainu, uvedl web sbt.com.br. Ten měla žena údajně pašovat do Thajska, za což okamžitě putovala do cely předběžného zadržení a její dítě na český konzulát. Soud v minulých dnech nakonec rozhodl, že bude žena v domácím vězení, aby se mohla o dítě starat.

tojevrazdanachcala ( 10. října 2019 12:47 )

V malajsii by jí sťali.
V ČR bude sélebrita.
V brazilii v base schnije.ta sv.Iňe.

bullshit ( 10. října 2019 12:31 )

Uniklo mi jak spolu tyto dva případy souvisejí. Nevím jak matka tří dětí může pašovat tento hnus aby poškodil děti jiné.

Paul Katzchen ( 10. října 2019 10:41 )

To tumu malímu připravila hezké dětství. Ale určitě se bude mít v děcáku líp než vyrůstat s takovouhle,, matkou,,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání