Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Matka zabijáka z Kitzbühelu promluvila: Proč její syn zavraždil 5 lidí?!

Autor: rc - 
8. října 2019
18:03

Rakouským městem Kitzbühel otřásla pětinásobná vražda. Pětadvacetiletý Andreas E. tam ze žárlivosti zavraždil svou expřítelkyni Nadine H., jejího nového přítele, hokejistu Floriana Jannyho (†24) a celou dívčinu rodinu. Posléze se udal sám policii. Matka vraha se nyní rozhodla promluvit a zároveň popsala detaily synova vztahu s devatenáctiletou Nadine.

Malebné město Kitzbühel ležící v rakouském Tyrolsku se pomalu vzpamatovává z brutální pětinásobné vraždy. V neděli ráno tam Andi E. vnikl do domu své expřítelkyně, zastřelil jejího otce (†59), poté šel do prvního patra a zavraždil její matku Andreu (†51) a bratra Kevina (†25), který spal ve své posteli. Přes balkón se dostal do uzamčeného bytu, kde byla jeho expřítelkyně Nadine s novým přítelem Florianem. Oba zastřelil. 

Střelec posléze šel na policii a udal se. „Položil zbraň a nůž na pult a řekl, že zavraždil pět lidí,“ popsal žalobce Walter Pupp. K hroznému činu měla Andiho vést žárlivost. V sobotu večer měl svou bývalou přítelkyni vidět v restauraci s jejím novým přítelem, což ho rozzuřilo do nepříčetnosti. Andi se se svou dlouholetou láskou rozešel před dvěma měsíci. Ještě v sobotu večer se rozhodl, že si s Nadine promluví, proto šel k ní domů. Dveře otevřel její otec, který Andiho odmítl pustit dovnitř. Andi šel proto domů, kde našel bratrovu legálně drženou zbraň a kolem páté hodiny v neděli ráno se vrátil do domu své expřítelkyně.

K otřesnému případu se vyjádřila i matka Andrease, která spolu s rodinou skončila v péči psychologů. „Všichni jsme z toho velmi špatní, včetně mého syna,“ přiznala žena pro německý deník N-TV.de. Zároveň uvedla, že Andi s Nadine chodil dlouhých pět let. „Chtěli se příští rok vzít,“ doplnila s tím, že se jí dostává podpory od celého města. Její syn tu byl prý velmi oblíbený. „Máme tu spoustu sousedů a známých, všude nám nabízí pomoc,“ uzavřela zdrcená žena.

villon ( 8. října 2019 21:34 )

Tak jestli se sousedi za oblýbeného Andíka zaručí, mohl by z toho vyváznout s podmýnkou. Už tak se dost vytrestal tím že si zabyl nevěstu a přijde tak o svadbu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání