Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Malého Gabriela (†8) zavraždila krutá macecha: Předstírala, že ho hledá, tělo ukrývala v autě

Autor: rc - 
4. října 2019
12:08

Španělsko v loňském roce šokoval případ Gabriela Cruze. Osmiletý chlapec zmizel v tamní provincii Almería. Chlapce hledaly tisícovky policistů a stovky dobrovolníků. Pátrání nakonec nemělo šťastný konec. Tělo malého Gabriela strážci zákona objevili v kufru vozu jeho macechy Any Julie Quezadaové, která se nakonec k vraždě přiznala. Soud ji koncem září za brutální zločin poslal na doživotí za mříže.

V únoru roku 2018 ve španělské vesnici Las Hortichuelas zmizel chlapec jménem Gabriel Cruz (†8). Po osmiletém dítěti začaly pátrat až čtyři tisíce policistů a několik stovek dobrovolníků. Do pátrání se zapojila i Ana Julie Quezadaová, chlapcova macecha a přítelkyně jeho otce Ángela Cruzeho. Po Gabrielovi však nebyly ani stopy.

Pátrání trvalo bezmála deset dní. V provincii Almería dokonce probíhaly pochody, při nichž lidé prosili o návrat chlapce domů. Poté, co jeho rodiče uvedli, že Cruz miluje rybaření, a chtěl se stát mořským biologem, se v oknech domů, škol a veřejných budov začaly objevovat obrázky ryb. Případ však neměl šťastný konec. Tělo chlapce se našlo až o několik měsíců později, a to v kufru vozu jeho nevlastní matky!

Quezadaová ještě po zadržení trvala na tom, že je nevinná, ovšem posléze se k otřesnému činu doznala. Chlapce prý nejprve uhodila tupou částí sekyry a poté ho uškrtila. Tělo posléze pohřbila na odlehlém pozemku, když ho chtěla přemístit, tak byla zadržena.

Koncem září se objevila u soudu, který podle informací španělského deníku El País uvedl, že chlapce zavraždila úmyslně. Navíc byla usvědčena z psychického týrání rodičů, když se účastnila úmorného pátrání po chlapci. Rodičům má navíc zaplatit 250 tisíc euro (6 455 110 Kč) a musí zaplatit náklady státu, které vynaložil na nalezení chlapce, což činí 200 tisíc euro (5 164 088 Kč). Soud navíc rozhodl, že stráví zbytek života ve vězení. Quezadaová chlapce podle deníku ABC zavraždila ze žárlivosti. Jeho otec kvůli němu prý nechtěl opustit zemi a odjet s ní do Dominikánské republiky, odkud Quezadaová pochází. 

Monikay ( 4. října 2019 12:57 )

fuj, to jsem se té ženštiny lekla. chudák kluk

kralovna-vsech-mori ( 4. října 2019 12:44 )

A zase černoška.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání