Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Tragický omyl policistky: Popletla si byty a zastřelila souseda. Hrozí jí 99 let

Autor: ČTK - 
1. října 2019
18:31

Soud v texaském Dallasu v úterý uznal vinnou z vraždy jednatřicetiletou policistku, která zastřelila svého souseda v jeho vlastním bytě, o němž se mylně domnívala, že je její. Incident, který pachatelka i její obhájci označili za tragické nedorozumění, soud označil za vraždu.

Případ vyvolal podle agentury AP rozruch v celém Texasu nejen kvůli neobvyklým okolnostem, ale i proto, že policistka je běloška a její obětí byl černoch. Případy násilí bělošských policistů vůči Afroameričanům vedou v USA nezřídka k obviňování z rasových útoků a občas vyvolávají i masové nepokoje.

Policistka Amber Guygerová si podle své výpovědi spletla patra. Místo třetího se ocitla ve čtvrtém a překvapilo ji, že dveře „jejího“ bytu nejsou zamčené. Když vstoupila dovnitř, vykročil proti ní nájemník bytu Botham Jean se zmrzlinou v ruce. Tasila zbraň a na místě ho zastřelila.

U soudu Guygerová tvrdila, že se obávala o svůj život. Po střelbě zavolala na tísňovou linku a v panice téměř dvacetkrát opakovala, že si spletla byty. Soud ale její vysvětlení nepřijal, protože údajně byt Bothama Jeana byl dostatečně odlišný od jejího, aby byla záměna nemožná. Jakmile nabyla přesvědčení, že její byt je neoprávněně odemčen, měla podle soudu zavolat posily. To prý Guygerovou nenapadlo.

O výši trestu soud rozhodne později. Podle texaského trestního práva může být pachatelka odsouzena za vraždu až na 99 let vězení.

Taurus70 ( 2. října 2019 06:14 )

Máme podobného souseda, nedá si říct a nedá si říct, celý dům je z tohoto dacana nešťastný a neexistuje prostředek jak ho umravnit tak snad by jsme si ji mohli půjčit a dát jí jeho byt😂😂😂😂

Stanley1000 ( 1. října 2019 20:31 )

No, u nás by jí soud jako policistce dal max. podmínku, pokud by to nevyhodnotil jako oprávněný zásah.

barracuda.sro ( 1. října 2019 20:09 )

A co kdyby to bylo naopak ? Ona černoška a on běloch ,to by dostala metál ???

Monikay ( 1. října 2019 19:34 )

tak nevím, zločinec asi nebude při činu lízat zmrzlinu. prostě přestřelila

Zobrazit celou diskusi