Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Útok jedovatého hada na Táborsku! Uštknutý muž skončil v nemocnici

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: Facebook.com/HZS Zlínského kraje)
Autor: chal - 
3. října 2019
21:17

Záchranáři ve čtvrtek vrtulníkem převezli do nemocnice muže z Táborska, kterého uštknul jedovatý chřestýš. Kousnutý chovatel skončil na specializované klinice na Karlově náměstí v Praze ve stabilizovaném stavu.

Chovatele hadů z Táborska ve čtvrtek odpoledne kousl jeho chřestýš. Záchranáři ho ve stabilizovaném stavu transportovali vrtulníkem na specializovanou kliniku na Karlově náměstí v Praze.

V domě chovatele, kde k události došlo, zasahovala i policie. „Policisté asistovali záchranářům a mezitím dorazila družka muže, která se postarala o psy. Muž byl chovatelem hada, kterého stihl bezpečně uzavřít. Policie se proto případem nebude dále zabývat,” sdělila pro Novinky.cz mluvčí policie Štěpánka Schwarzová.

Podle informací serveru šlo o chřestýše diamantového, který patří mezi největší hady tohoto rodu a dorůstá do délky až 2,5 metru.

Ve volné přírodě žije na jihovýchodě Spojených států, je největší a nejjedovatější had Severní Ameriky. Z českých zoologických zahrad chřestýše diamantového v současnosti chová pouze ta pražská.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání