Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž (†64) zemřel po štípnutí komárem: Smrt ho dostihla 9 dní poté, co ho hmyz bodl

Autor: shp - 
30. září 2019
15:57

Otec, dědeček, bratr a dobrý kamarád – Gregg McChesney (†64) z amerického Michiganu byl zdravý a silný chlap. Svému sourozenci pomáhal i ve vyšším věku na stavbách. Pak ho ale kousl komár. Muž od něj chytil encefalitidu, otekl mu mozek a devět dní po bodnutí hmyzem zemřel.

Na konci července mi pomáhal na farmě stavět kůly do loděnice na rybníku. Byl to naprosto zdravý, šťastný člověk a najednou byl během devíti dní z tohoto naprosto zdravého člověka muž s mrtvým mozkem,“ řekl televizi Wood TV zdrcený Greggův bratr Mark.

Rodina neví, jak se to mohlo stát

Zničehonic jsme si všichni říkali: Jak se to mohlo stát? Kdy se to stalo?“ pokračoval Mark. Jenže zjistit přesnou dobu píchnutí komára nakaženého encefalitidou, je téměř nemožné. Symptomy nemoci – vysoká horečka, bolest hlavy, pocit žaludku na vodě a mdloby, se obvykle projeví v rozmezí od několika hodin až po 10 dní od infikování.

Nevěděli jsme, kdy se to stalo a doktoři dělali prostě vše, co mohli,“ dodal bratr zemřelého. Odborníci proto varují všechny, kteří by měli podezřelé kousnutí od komára nebo klíštěte, ať při prvních projevech výše zmíněných symptomů okamžitě vyhledají doktora. Může jít o každou chvilku.

Gregg žil svůj život naplno

Byl to skvělý chlap. Miloval život. Neměl v něm žádné výčitky, protože našel sám sebe,“ uzavřel Mark s tím, že mu brácha vždy radil, ať žije naplno. Říkal mu prý: „Žij šťastným životem, máš jenom jeden.“ Gregg je teprve třetí letošní obětí encefalitidy v Michiganu. V dalších pěti případech byla léčba úspěšná.

Zobrazit celou diskusi